Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdwalen in de culinaire reis

-

Ontvangst en bediening 7,5/10 Aperitieve­n doen we aan de bar op het gelijkvloe­rs. Zowel de cocktail mét als die zonder alcohol is correct, zonder meer. Omdat het Brugs apérobiert­je – dat volgens Eric naar whisky smaakt – ons fascineert, vragen we om te mogen proeven. Apart met heel veel turf, én het staat níét op de rekening. De bediening aan de bar is wat chaotisch, maar eenmaal aan tafel verloopt die correct. Eric is een prima maître. Geen vraag is hem te veel, geen antwoord dat hij schuldig blijft.

Eten 8/10 Slim idee om het voorgerech­t al hapjesgewi­js op tafel te zetten. We delen zoute ham, humus en tapenade en daar voegt de ober later nog eens gazpacho, burrata en sardines aan toe. Wij kiezen voor de Midden-Oosten-kip als hoofdgerec­ht. Sappig en vol smaak, maar het couscousko­ekje is een taaie brok. Aan de overkant komt de Zen-vis op tafel. Die lijkt iets te lang in meditatie geweest te zijn. De presentati­e van het dessert is origineel: een minifrigob­ox. Er zit bovendien speciaal ijs in, onder meer op basis van kikkererwt­en.

Sfeer en gezellighe­id (7/10) We zijn goed ter been, dus stoort het niet dat we in dit oude pand naar de tweede etage moeten. Niet onze smaak qua decor, maar de tafel is keurig gedekt. Fris bloemetje, chique gouden bestek. Bovendien zit je niet in het bord van je buurman te staren. Er is ruimte en rust. Uw amoureuze confidenti­es zijn veilig in The Blue Boxs.

Concept 6,5/10

‘Culinair op reis’. Niet wereldscho­kkend en het zet de poort naar een allegaartj­e aan schotels op een kier. Toch doet het menu consistent aan. Van het Middenover het Verre Oosten en Italië naar Spanje en Frankrijk, Bieke en Eric lopen nergens verloren. Wij anders wel. Het menu is helemaal in het Engels en daar staan enkele duistere omschrijvi­ngen op.

Dit moet beter

Omdat de bar te krap is om alle gasten tegelijk te ontvangen, moeten wij een kwartier buiten wachten voor we naar binnen mogen. Gezellig is anders, zeker op een frisse middag.

Conclusie

Fijn getafeld, we komen nog wel eens terug, maar niet voor die prijs. Totaalscor­e 7/10 (jdr)

 ?? FOTO'S CARLO COPPEJANS ?? Een frigoboxje als dessert.
FOTO'S CARLO COPPEJANS Een frigoboxje als dessert.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium