Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook na dit programma alle bestaansre­cht

-

Ontvangst en bediening 8,5/10 Jacques is hartelijk en slaat met iedereen een praatje, zonder de zaal te domineren met zijn aanstekeli­jke bulderlach. Hij en z’n team speuren met arendsogen om die druppel gemorste wijn meteen weg te vegen, of het broodbordj­e bij de laatste kruimel weer te vullen. De productken­nis is voortreffe­lijk – de wijn op kop.

Eten 8,5/10

Vergeet wat ze zeggen over

(iets) oudere mannen: Herman piekt wél nog snel. De voorgerech­ten zijn het hoogtepunt: de aspergesoe­p smaakt vol en romig, de carpaccio van sint-jacobsvruc­hten is sappig en verfijnd. Wat nog goed loopt: de chocolade uit de moelleux en de tranen uit onze ogen. Die laatste helaas van ellende, bij het aperitief: de Nuchtere KoeCook-mocktail is een fletse mengeling van uitgerange­erde botanische kruiden. Maar dat is meteen het enige puntje van kritiek op het eten.

Sfeer en gezellighe­id 7,5/10

We zijn geen fan van ’s middags uitgebreid lunchen. Gelukkig is de Kapel strak ingericht,

zorgt de lichtinval voor een opgewekte sfeer en zit de akoestiek goed. U kunt dus discreet uw echtelijke ruzie uitvechten bij een etentje. Concept 7/10

Het thema is Mechelen, en dat wordt consequent doorgetrok­ken. Van het gratis water op tafel – “Mechels kraantjesw­ater”, dat vooral proeft zoals het kraantjesw­ater bij ons thuis – tot de presentati­e van het ijsje: een bolletje dat als een koekoeksei in z’n nestje ligt. Maar het moet gezegd: Mechelen is nu ook geen onuitputte­lijke bron voor creativite­it. Dit moet beter Een detail, maar een dat te vaak wordt vergeten: tandenstok­ers op de tafels. De Mechelse koekoek is lekker, maar nu ook niet in die mate dat je er de rest van de dag van wilt eten.

Conclusie

KoeCook overstijgt de gimmick en heeft op deze manier alle bestaansre­cht buiten het tv-programma om. Totaalscor­e: 8/10 (bpr)

 ??  ??
 ?? FOTO'S GIL PLAQUET ?? Mechelse koekoek.
FOTO'S GIL PLAQUET Mechelse koekoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium