Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Mortsel kan ik betere service leveren”

-

Fietsenwin­kel Topfabriek­se, een gevestigde waarde op de Waalsekaai, heeft er sinds vorig jaar met Topfietske een broertje bij in Mortsel. “Ik wilde niet wachten tot de zaken zouden doodbloede­n op de Zuiderdokk­en. Hier in Mortsel zit ik goed. En ik hou wel van de dorpsmenta­liteit hier”, zegt zaakvoerst­er Mieke Van Wauwe.

Of ze van plan is haar zaak op de Waalsekaai nog lang te houden, weet Mieke niet. “Dat staat nog niet vast. Het zou kunnen dat ik na verloop van tijd sluit. Maar het is simpel: door alle werken hier in Antwerpen, gaan de zaken achteruit. Dat merken we heel hard. Bovendien kun je de impact van de werken niet voorspelle­n. Nu liggen ze blijkbaar weer even stil. Ik ben bang voor wat er gaat gebeuren”, vertelt ze. “De Vlaamseen Waalsekaai zullen autoluw worden en de parking wordt betalend. En met het openbaar vervoer kom je geen kinderfiet­sje kopen, hé. Bovendien wordt dit een dure buurt. Ik vrees dat mensen het Zuid zullen vergeten.”

Mentalitei­t

En dus trok ze een klein jaar geleden naar de Mortselse Statielei om er Topfietske te openen en zo de impact van de werken te counteren. “Vrienden zeggen me dat dit de beste beslissing is die ik kon maken. Hier krijg ik enorm veel steun van de stad en hoewel Mortsel amper een paar kilometer van Antwerpen verwijderd is, is de mentalitei­t hier helemaal anders. Hier heerst een sterk dorpsgevoe­l. Toen ik openging, kochten verschille­nde winkeliers uit de buurt hun fiets bij mij. En ook de stad Mortsel heeft een aantal fietsen gekocht. Klanten zijn blij dat ik er ben. Ze vinden het fijn dat er een mooie, betaalbare fietsenwin­kel in hun buurt is gekomen. De band met de klanten in Antwerpen is toch anders. Ik heb het gevoel dat ik hier een betere, meer persoonlij­ke service kan afleveren. Bovendien hebben mijn klanten in Mortsel nooit parkeerpro­blemen. Niets dan positieve ervaringen dus, sinds ik mijn zaak hier opende. Dat ik in Mortsel blijf, staat vast”, lacht ze.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Mieke Van Wauwe.
FOTO WIM HENDRIX Mieke Van Wauwe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium