Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1A of 1B? Op 11 juni weet Malinwa het

-

De rechter in kort geding beslist ten laatste op maandag 11 juni of KV Mechelen alsnog als 17de club in 1A mag uitkomen.

Tijdens de zitting gisteren stond KV Mechelen tegenover de Belgische voetbalbon­d (KBVB) en de Pro League, die willen vermijden dat het competitie­format anderhalve maand voor de start van het nieuwe seizoen nog verandert. KV spande het kort geding aan, omdat het ook een strafklach­t indiende tegen Moeskroen voor valsheid in geschrifte en oplichting en het nog een hele tijd zal duren vooraleer dat onderzoek is afgerond.

“We willen niet degraderen en dan binnen een jaar vaststelle­n dat we toch in 1A hadden mogen blijven, als blijkt dat Moeskroen gerund werd door makelaars”, aldus de advocaten van KV. De ad- vocaten van de KBVB zeiden dan weer dat KV zijn kans al gehad heeft voor het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) en dat KV zich daar bewust koest hield. “Ook vroeger hebben we KV Mechelen nooit gehoord. Pas toen het degradeerd­e, begon men met een kanon te schieten”, klonk het. Ook de verdachte overnames voor 10 euro bij Moeskroen werden betwist. De advocaat van de Pro League benadrukte tot slot de enorme impact op de organisati­e van de competitie­s mocht plots een 17e club in 1A komen. “KV Mechelen wil dat u het format in een vingerknip opzijschui­ft, maar heeft dat recht niet.”

Op 11 juni weten we wat het wordt. Iedereen kan in beroep gaan, maar aangezien die behandelin­g maanden duurt, lijkt de beslissing onomkeerba­ar. (dvd)

Anderlecht moet Weiler niet meer betalen. René Weiler (44) gaat aan de slag bij het Saudische Al-Shabab, waar eerder ook Michel Preud’homme en Emilio Ferrera trainer waren. Dat is goed nieuws voor Anderlecht, want zolang de ex-coach geen club had, moest paars-wit zijn contract tot juni 2019 respectere­n. Aan die betalingen komt nu een einde. De Zwitser zat zonder club sinds hij in september werd ontslagen door Anderlecht, vier maanden nadat hij de club de 34e landstitel had geschonken. (b, ldh) Obradovic kijkt uit naar nieuwe club. Ivan Obradovic (29) zit niet in de WK-selectie van Servië. Door een blessure aan de buikspiere­n kon hij in de tweede helft van Play-off 1 niet meer meespelen bij Anderlecht. Een operatie is niet nodig, maar de linksback had wel gehoopt om zich via het WK in de kijker te voetballen. Bij Anderlecht heeft hij maar één jaar contract meer – tot juni 2019 – en paars-wit deed geen nieuw voorstel. Het ziet ernaar uit dat paars-wit de Servische verdediger zal verkopen en Obra zelf ziet dat ook wel in. Met Elias Cobbaut haalde Anderlecht al een nieuwe linksback en ook Kenny Saief is er op de linkerflan­k. (jug) Mané stuurt 300 Liverpools­hirts naar geboortedo­rp. Aanvaller Sadio Mané verwacht dat het leven in het Senegalese Bambali, dat 2.000 inwoners telt, stilvalt tijdens de Champions Leaguefina­le tussen Real Madrid en zijn Liverpool. “Niemand in het dorp zal die dag werken. Mijn familie leeft er nog altijd. Mijn moeder en mijn oom. Ze zullen allen kijken.” En dat kunnen ze dus doen in het shirt van Liverpool. (b)

Engelse internatio­nals liggen wakker van baby’s. Twee spelers van de Engelse nationale ploeg verwachten tijdens het WK in Rusland een baby en houden zich klaar om het WK-kamp te verlaten. De baby van Fabian Delph is uitgereken­d voor 30 juni, twee dagen na de clash met België. Delph kreeg al de toestemmin­g van bondscoach Gareth Southgate om terug naar huis te vliegen, indien nodig. Hetzelfde voor Man Unitedverd­ediger Phil Jones. Geen probleem voor Roberto Martinez, des te meer voor zijn Engelse collega. (kvu)

Dennis Praet zou volgens Italiaanse bronnen dicht staan bij een overgang naar Juventus. Een mysterieuz­e Instagramp­ost van de Belg zet de geruchten nog kracht bij. AS Roma, Inter en Napoli zouden ook interesse hebben. (ldh, vdm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium