Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Mister Sandman’

-

‘Mister Sandman, bring me a dream…’ zongen The Chordettes in 1954. Meer dan een halve eeuw later krijgt die overbekend­e Amerikaans­e klassieker een tricolore update. MDCIII, het prille project van Nordmannsa­xofonist Mattias Decraene en twee drummers, en gastzanger­es Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart, Warhaus) nemen het mierzoete en lichtvoeti­ge deuntje onder handen en geven het een nieuwe dimensie.

“Zelf zou ik nooit bij dit nummer zijn uitgekomen”, bekent Sylvie Kreusch. “Dit staat mijlenver van de sfeer en de vibe die MDCIII uitstraalt. Dat trio maakt ritmische, opzwepende, David Lynch-achtige muziek. Mister

Sandman is net heel melodisch maar daardoor wel een interessan­te uitdaging om iets cools van te maken. De eenvoudige tekst heeft iets kinderlijk­s en spreekt voor zich. Ik kan me voorstelle­n dat veel kinderen dit liedje indertijd hebben meegekrege­n. Wat wij ermee gaan doen, is me nog niet helemaal duidelijk.”

‘Dromende Paal’

Zelf noemt Kreusch zich “een megadromer”. “Ik ben zelfs een laatbloeie­r doordat ik altijd zat weg te dromen naar iets dat ik graag zou doen”, bekent de zangeres. “Ik herinner me ook dat ik als kind verkleed als indiaan rond een kampvuur liep. Andere kinderen gaven mij toen als totemnaam Dromende Paal. Dat dromen is dus blijkbaar altijd wel in mij aanwezig geweest. Ik vind het interessan­t om bezig te zijn met het psychologi­sche aspect van dromen en hoe die dingen kunnen voorspelle­n. Niet voor niets zijn Mattias en ik grote fans van David Lynch. In dat opzicht past een initiatief als In Dreams helemaal bij ons.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium