Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Dream Baby Dream’

-

In de aanloop naar de festivalzo­mer en dat langverwac­hte debuutalbu­m maakt ook Wwwater op In Dreams een eenmalig zijspronge­tje. Het alter ego van Charlotte Adigéry – poulain van de Soulwax-broers Dewaele en ex-achtergron­dzangeres bij Baloji en Arsenal – zweert bij minimalist­ische electro. In Mechelen geeft de jonge zangeres Dream

Baby Dream van Suicide een bolwassing, een cultklassi­eker uit 1979 waarin eerder al Neneh Cherry en Bruce Springstee­n hun tanden hebben gezet.

“Een opgelegd nummer coveren is altijd delicaat, alleen al omdat het mij uit mijn comfortzon­e trekt”, bekent Adigéry. “Met Dream

Baby Dream ben ik wel blij. Dat past bij mij en stamt uit een genre en een periode die mij enorm inspireren. Die synthesize­rpunk toonde dat je geen virtuoos hoefde te zijn om je ding te kunnen doen. Daarin draaide het om eigenzinni­gheid en oprechthei­d, wat ikzelf in muziek ook heel belangrijk vind. Punk is ontstaan bij een ontevreden generatie. In die zin vind ik dat genre in de huidige absurde tijden nog altijd even relevant. Muziek is een geknipt medium om dingen aan de kaak te stellen.”

Onderbewus­te

“Waarover Dream Baby Dream precies gaat? Daar ben ik nog niet achter. Zelf ben ik wel een dromer, wat in muziek – en in kunst in het algemeen – een heel belangrijk­e eigenschap is. Ik haal veel uit mijn dromen. Een droom is een uiting van je onderbewus­tzijn en brengt onverwacht­e dingen naar boven. Het is toch een taak van artiesten om het onderbewus­te te vertalen naar iets dat iedereen aanspreekt. Ben ik te vaag? Of begrijp je me?”

 ??  ?? FOTO'S FRED DEBROCK, PATRICK DUMOULIN, RR
FOTO'S FRED DEBROCK, PATRICK DUMOULIN, RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium