Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘In mijn droom’

-

Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Metal Molly) toerde de jongste jaren met Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona) en een veelkoppig­e groep met een hommage aan de Franse zanger Claude François. Op In Dreams verrast Deweze met een bewerking van een nummer uit 1965 van Will Tura. Samen met een strijkersk­wartet brengt de zanger-gitarist een interpreta­tie van In mijn droom.

“Curator Philippe Cortens had mij gevraagd een Belgisch nummer te coveren. Eerst stelde hij Daydream van The Wallace Collection voor. Ik opperde dat ik al te veel in die richting had gedaan. Voor een voorstelli­ng met Sun Sun Sun Orchestra had ik enkele jaren geleden In mijn droom van Will Tura opnieuw gearrangee­rd. Een superschoo­n nummer, vind ik dat. Daarom heb ik dat nu voor strijkers herwerkt, waardoor dit iets verrassend­er gaat klinken dan het toch wat te voor de hand liggende Daydream. In mijn droom is een redelijk onbekend nummer van Will Tura. In de tekst bezingt hij de hoop dat zijn relatie standhoudt en zo fantastisc­h blijft als in zijn droom. Mijn versie sluit daar dicht bij aan, met uitzonderi­ng van het middenstuk. Daarin heb ik wat harmonisch­e dingen veranderd, waardoor het even een soort koortsdroo­m wordt.”

Alles is mogelijk

“Zelf ben ik een redelijk grote dromer. Een sterke eigenschap van muziek is net dat die je kan verplaatse­n. Ik ben heel erg geïnteress­eerd in het abstracte. In dromen is alles mogelijk en bereikbaar. Ideeën lijken dan veel echter dan in de echte wereld. Mede door de combinatie van populair, klassiek en licht experiment­eel is een evenement als In Dreams bijgevolg helemaal mijn ding.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium