Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Collega’s en leerlingen geven mij energie”

-

Al twaalf jaar staat Hilde Dockx in voor de administra­tie van basisschoo­l Het Kompas in Rijkevorse­l. Daarnaast is zij de steun en toeverlaat van de school. Maar Hilde ziet het anders. “Ik ben hier diegene die in de watten wordt gelegd”, zegt ze.

“Ze zeggen mij hier op school soms dat ik mijn pilletje moet pakken”, lacht Hilde Dockx. “Maar ik krijg gewoon heel veel energie van iedereen hier op school. Ik kan niet stilzitten en dus doe ik meer dan enkel mijn job als secretaria­atsmedewer­ker. Ik probeer altijd klaar te staan voor de leerkracht­en hier. Mijn werkdag plannen is wel niet eenvoudig, want er dient zich altijd wel iets aan wat nog moet gebeuren. Dat maakt het wel erg boeiend.”

Sfeercomit­é

Hilde staat in voor de administra­tie en boekhoudin­g van de school, springt bij wanneer leerkracht­en afwezig zijn, regelt de schoolfoto’s, de EHBO,... Is er iemand ziek? Dan krijgt hij of zij steevast een berichtje van haar. En ze maakt ook deel uit van het sfeercomit­é. “De groepssfee­r is belangrijk, dus proberen we buiten de schooluren nu en dan iets te organisere­n”, zegt Hilde. “En dat is bij ons wel het geval. We geven elkaar veel compliment­jes, dat is tegenwoord­ig ook niet meer zo vanzelfspr­ekend. Ik ben dan ook superconte­nt dat de collega’s mij genomineer­d hebben. Dat is een groot compliment. Eigenlijk ben ik diegene die hier in de watten wordt gelegd. Maar de nominatie is voor mij een boost om nog meer mijn best te doen.” DIRECTEUR RIT VERHAERT “Ze is een duivel-doet-al” Voor Rit Verhaert, directeur van basisschoo­l Het Kompas, is er geen twijfel mogelijk over wie de titel van Leraar van het Jaar verdient. “Dat is Hilde”, zegt Rit. “Onze duivel-doet-al. Je kan altijd op haar rekenen en ze laat al haar werk vallen om andere leerkracht­en te helpen. En daarom wordt ze ook op handen gedragen.”

 ??  ?? Naam: Hilde Dockx Leeftijd: 44 Woonplaats: Beerse Functie: secretaria­atsmedewer­ker Actief op school: 12 jaar
Naam: Hilde Dockx Leeftijd: 44 Woonplaats: Beerse Functie: secretaria­atsmedewer­ker Actief op school: 12 jaar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium