Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maak van mij geen outsider voor de zege”

-

David Goffin (ATP 9) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Nederlande­r Robin Haase (ATP 44). De Luikenaar acht zich klaar voor de opdracht. Vorig jaar verknalde een knullige uitschuive­r hier je zomercampa­gne. Werkt dit nog na?

“Eigenlijk niet. Na twee trainingen was ik dat voorval al vergeten. Ik heb een goede voorbereid­ing gehad en sta hier met een goed gevoel. Roland Garros bezit de beste gravelbane­n ter wereld. Overal is de ondergrond net dat beetje anders – de bal botst wat hoger, de baksteen glijdt wat meer – maar na enkele trainingen heb je het gevoel weer beet. Ik heb leren tennissen op zulke banen in België en train in Monaco op gravel. Hopelijk geeft me dat een voordeel.”

Jij bent achtste reekshoofd. Hoe moeten we dat inschatten?

“Maak van mij nu geen outsider voor winst. Ik denk zelfs amper verder dan de eerste ronde. Mijn eerste opponent Robin Haase is sowieso een lastige tegenstand­er. Maar goed, twee weken geleden vond ik in Madrid de oplossinge­n om hem te kloppen.”

Hoop je baat te hebben bij je toegenomen spierkrach­t?

“Mijn schouders zijn wat gespierder, maar eigenlijk sta ik op alle vlakken fysiek sterker. Hopelijk kan ik dat surplus op gravel met zijn langere rally’s uitbuiten. Drie winnende sets maakt de opdracht fysiek sowieso zwaarder.”

De Australian Open viel met je uitschakel­ing in de tweede ronde tegen. Zorgt dat voor meer druk of net voor meer goesting?

“Beide evenemente­n staan los van mekaar. Natuurlijk wil ik in Parijs schitteren, maar dat wil ik op elk tornooi.”

Dit seizoen speelde je het beste in Rome. Was dat een déclic?

“Dat denk ik niet. Ik was ook behoorlijk tevreden over mijn optredens in Barcelona en Monte Carlo. Alleen de match tegen Kyle Edmund in Madrid zit me wat dwars. Daar had ik beter moeten presteren. Op gravel heb ik op die ene match na altijd een meer dan degelijk niveau gehaald. Hopelijk kan ik dat elan hier aanhouden.”(mv)

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium