Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vergeten parken zijn zoals leegstaand­e gebouwen”

Open Vld wil met horeca meer volk naar onder meer Kielpark en Mastvest lokken

- SACHA VAN WIELE

Open Vld district Antwerpen wil nieuw leven blazen in enkele kleine parken. Volgens de liberalen zijn er veel vergeten parels die onvoldoend­e bekend zijn bij de inwoners van de stad. “Een manier om volk te lokken, is onder meer horeca in de parken”, klinkt het.

Open Vld doet het voorstel naar aanleiding van Parkendag, nu zondag. Antwerpen telt volgens Antwerps districtsr­aadslid Christophe Wuyts (Open Vld) veel vergeten groene plekken, die kunnen worden omgevormd tot groene longen. Veel parkjes trekken momenteel geen bezoekers aan omdat ze doods en leeg aanvoelen. Ze zijn volgens hem nochtans noodzakeli­jk als speelruimt­e voor kinderen.

“Vergeten parken zijn als leegstaand­e gebouwen: parels die niet onderhoude­n worden en zo de grandeur van onze stad naar beneden halen”, zegt Wuyts. “Ik pleit voor een echt parkenplan dat deze plekken opnieuw eer aandoet. Het zijn soms kleine investerin­gen die ervoor zorgen dat je er gezellig kunt wandelen, spelen of barbecueën.”

Kleine kiosk

Wuyts denkt daarbij aan onder meer park Domein Hertoge (3,5 hectare), Hof van Leysen (2 hectare), het Kielpark (11 hectare), het Leeuwerikp­ark (3 hectare) en Mastvest (7 hectare). Om weer wat leven in de brouwerij te krijgen, pleit Open Vld ervoor om te kijken in welke parken er een concessie kan gegeven worden om horeca aan te trekken.

“Horeca lokt extra volk. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders en grootouder­s genieten van een koffie”, zegt Samuel Markowitz, schepen en Open Vld-lijsttrekk­er in het district Antwerpen. “Het moet niet altijd heel groots opgevat worden, soms is een kleine kiosk al voldoende.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Hof van Leysen, een van die verborgen parels.
FOTO PATRICK DE ROO Hof van Leysen, een van die verborgen parels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium