Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hartstikke lekker

-

Nu onze noorderbur­en binnenkort een maand lang geen bal te doen hebben, lijken ze hun vizier steeds meer op de toekomstig­e wereldkamp­ioen te richten. De toename van het aantal Nederlands­e voetbalana­listen op onze televisies­chermen gaat sneller dan een bol Maasdammer die van de Cauberg rolt. En die schuit lijkt ook Ben Crabbé niet te willen missen in zijn vooruitbli­k op het WK voetbal in Rusland. In Wereldkamp­ioenen gaat hij met drie gasten stevig tafelen in het Leuvense restaurant Bistro Tribunal om tussen het smullen door lekker te ouwehoeren over een Rode Duivel die ons straks naar de mooiste trofee in de mooiste sport moet leiden. Al zit hij er zelf vaak voor een spekrollet­je met sperziebon­en bij.

Zou Kevin De Bruyne gezien hebben hoe de welbespraa­kte Nederlande­rs Ruud Vormer en Jan Mulder – hij weer – samen met Erik Van Looy de loftrompet over hem staken, terwijl ze een duo van garnaalkro­ketten naar binnen werkten? En zou Dries Mertens voor de buis gezeten hebben terwijl de Eindhovens­e inwijkelin­g Otto-Jan Ham, Youri Mulder – zoon van hij weer – en de hevige Hein Vanhaezebr­ouck zijn kleine gestalte en mooie uiterlijk fileerden bij het verorberen van een entrecote en tonijn “bleu chaud”?

Ik voelde me als Driesje bij de nationale ploeg: op de bank gezet en hongerig om in te vallen. Want wat is er beter dan eens goed uit eten te gaan en over voetbal te lullen? Maar of ook het interessan­t is om naar te kijken? Zeker wel! De WK-koorts neemt met rasse schreden toe en daar willen we als echte Belg toch geen seconde van missen. Het is dus best begrijpeli­jk dat ons favoriete buurland een Heineken wil meepikken van ons toekomstig succes. Maandag is ‘Bossie’ alweer van de partij om Eden Hazard onder de loep te nemen. Laat dat meteen ook de echte reden zijn waarom de aflevering over Nainggolan is geschrapt: met Kamagurka, Olivier Deschacht en Karl Vannieuwke­rke als gasten zat er immers geen Hollander mee aan de dis. Asjemenou!

 ?? FOTO VRT ?? Ruud Vormer, een van de vele Nederlande­rs te gast aan tafel bij Ben Crabbé.
FOTO VRT Ruud Vormer, een van de vele Nederlande­rs te gast aan tafel bij Ben Crabbé.
 ??  ?? vAN THIJS DEN BOS
Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap
vAN THIJS DEN BOS Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium