Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mannen lachen kanker altijd weg, tot het te laat is...”

IEDEREEN TEGEN KANKER ZO 27/05 | ÉÉN | 20.30U

- TOM VETS

Een leuke ervaring. Ik kreeg daarover een vlammende mail van iemand die vond dat ik mijn steun aan de partij Groen zo etaleerde. En dat het een schande was dat de VRT dit allemaal toeliet. Ik ben voor alle duidelijkh­eid geen lid van Groen. Van geen enkele partij. Ik heb met plezier vastgestel­d dat alle democratis­che politieke partijen de afgelopen decennia voor de gemeentera­adsverkiez­ingen voor mijn deur hebben gestaan. Ze wilden mij allemaal op hun lijst.

Heb je ooit een aanbod overwogen?

Nee. Schoenmake­r blijf bij je leest. Er zijn enkele voormalige journalist­en die een mooie tweede carrière in de politiek zijn begonnen. Maar behalve enkele uitzonderi­ngen heb ik toch vooral gemerkt dat bekende Vlamingen die de sprong hebben gewaagd, in een keurslijf zijn gedwongen en vervolgens van een kale reis zijn teruggekee­rd. Dan kan ik beter vanaf de zijlijn toekijken en zo meer invloed uitoefenen. Als ik dat zou willen...

Zit dat er nog in voor je pensioen?

De tijd begint alleszins te korten. Normaal moet ik tot mijn 67ste werken, maar ik heb geen idee of het nog zolang gaat duren. Ik bekijk de situatie van jaar tot jaar. De dag dat ik het beu ben, stop ik onmiddelli­jk.

Ik wou nog vragen welk weer we dit weekend krijgen, maar die vraag ben je ondertusse­n beu gehoord, zeker?

Mensen stellen me die vraag elke dag. Dat is de keerzijde van de medaille. Onlangs trokken mijn vrouw en ik naar een b&b in Antwerpen. Ik liep rond met een pet en zonnebril om de herkenning te vermijden, maar dat hielp geen sikkepit. De Vlaming stapt altijd op me af. Iedereen zat buiten in de zon, ik binnen met mijn rug naar de mensen. Ik vind het zelf niet zo erg om herkend te worden, maar wel voor de mensen in mijn gezelschap.

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? Frank Deboosere.
FOTO FRANK BAHNMULLER Frank Deboosere.
 ?? FOTO'S VRT ?? Frank presenteer­de onlangs het weer in een groene outfit voor Kom op tegen Kanker. Die kleur pikken de camera’s voor de green keymuur niet op, waardoor enkel zijn handen en gezicht zichtbaar waren. “Een leuke ervaring.”
FOTO'S VRT Frank presenteer­de onlangs het weer in een groene outfit voor Kom op tegen Kanker. Die kleur pikken de camera’s voor de green keymuur niet op, waardoor enkel zijn handen en gezicht zichtbaar waren. “Een leuke ervaring.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium