Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hippe zomerbar vergeet ook senioren niet

Café Kamyon opent vrijdag opnieuw de deuren

- (aejn)

Café Kamyon op Linkeroeve­r opent vrijdagavo­nd opnieuw de deuren. Dit jaar richt de hippe zomerbar zich niet alleen op jongeren, maar op de hele buurt. En daar horen ook senioren bij.

Café Kamyon is al aan zijn vierde zomer toe. “De Zomer van Antwerpen hield in 2015 hier de voorstelli­ng waaraan wij onze naam danken”, zegt eigenaar Matthias Van Herck. “Voor deze editie ben ik in de buurt gaan kijken waar er nood aan was. De zomerbar moet een plaats zijn waar iedereen uit de buurt naartoe kan gaan.”

Dus ging hij op verkenning in de drie woonzorgce­ntra op Linkeroeve­r. “Ik ben met de bewoners gaan praten over wat ze graag doen. Ze gaven aan dat ze geregeld uitstapjes maken, die bij voorkeur worden afgesloten met een drankje. Op basis van de gesprekken organisere­n we elke vrijdag tussen 14 en 16u KamyonPlus. De bewoners van de verscheide­ne rusthuizen kunnen dan hier terecht voor leuke activiteit­en en een hapje en een drankje. We gaan bijvoorbee­ld bakharing bereiden voor hen. We hebben ook in een toilet voor rolstoelge­bruikers voorzien en het terrein toegankeli­jker gemaakt voor senioren.”

Ook voor de jongere generaties blijft er natuurlijk heel wat te beleven. “Wij hebben een openingsen sluitingsf­eest met dj’s en ook elke laatste vrijdag van de maand is er een feestje onder de naam Goede Vrijdag. Voor kinderen is er elke laatste zondag van de maand een workshop – Kamy Jong. Daarnaast zijn er een pingpongta­fel, een zandbak, een petanqueba­an en verschille­nde spelletjes. In onze loods zetten we een groot scherm waarop we alle matchen van de Rode Duivels en andere belangrijk­e affiches uitzenden.”

Café Kamyon werkt samen met vzw Katrinahof, een centrum voor mensen met een beperking. “Zij hebben al meegeholpe­n met de opbouw en aankleding van de zomerbar, maar zij werken ook mee in de bar op vrijdag en zondag.”

Café Kamyon, Beatrijsla­an 29, Linkeroeve­r. Open op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12 en 22u. Facebook: Café Kamyon

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Eigenaar Matthias Van Herck rust even uit.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Eigenaar Matthias Van Herck rust even uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium