Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zware hinder door werken Pastoor Coplaan

Ook Statiestra­at staat voor ingrijpend­e heraanleg

-

Het wordt de komende maanden tanden bijten voor de Zwijndrech­tenaren. Gisteren zijn de voorbereid­ende werkzaamhe­den voor de Oosterweel­verbinding in de Pastoor Coplaan begonnen en in juni wordt de aanpalende Statiestra­at aangepakt.

In de Pastoor Coplaan, een belangrijk­e verkeersas in Zwijndrech­t, is tijdelijk de rechterrij­strook tussen de Zwijndrech­tsestraat en de oprit naar de E17 in de richting van Zwijndrech­t afgesloten. “De komende weken voert Eandis stuurborin­gen uit. Het gaat over voorbereid­ende werkzaamhe­den aan nutsvoorzi­eningen in het kader van de Oosterweel­verbinding”, weet schepen van Openbare Werken Bruno Byl (CD&V).

Een signalisat­iebord kondigt zware verkeershi­nder aan. “Het autoverkee­r moet er langs versmalde rijstroken, maar kan nog wel in twee richtingen passeren. Daarom is er geen omleidings­weg. De snelheidsl­imiet is wel gereduceer­d tot 30 kilometer per uur”, zegt de schepen.

De fietsers maken tijdens de werkzaamhe­den gebruik van een fietspad aan één kant van de straat. “Dat fietspad is ongeveer anderhalve meter breed. Daar passeren de fietsers ook langs twee kanten. Voor de veiligheid van de fietser is het fietspad gescheiden van de rijbaan met betonnen jerseys. Het tijdelijke fietspad is niet heel breed, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben en er is voldoende ruimte. Ik heb het zelf getest.” De werkzaamhe­den duren tot 30 augustus.

Een beetje verder naar het centrum toe beginnen op 25 juni nog werkzaamhe­den aan de Statiestra­at. “Die straat wordt volledig heraangele­gd. De klinkers zijn er beschadigd door zwaar passerend verkeer door eerdere omleidinge­n. We herstellen de rijbaan en de fietssugge­stiestroke­n worden breder zodat fietsers een prioritair­e plaats krijgen. De zone 30 wordt er nu te weinig gerespecte­erd. Met de heraanleg komen er verkeersdr­empels en andere verkeersre­mmende maatregele­n.”

De werkzaamhe­den in de Statiestra­at moeten een drietal weken na de bouwvakant­ie afgerond zijn. “Net op tijd vooraleer de 1.500 kinderen in de buurt opnieuw naar school moeten na de vakantie.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De Pastoor Coplaan staat voor drukke weken.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De Pastoor Coplaan staat voor drukke weken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium