Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dave gooit raak met brons op WK bowling voor bedrijven

48-jarige bodemsanee­rder bijzonder tevreden met podiumplaa­ts in Frankrijk

- JAN BRYS

De 48-jarige Brasschate­naar Dave Vissenberg pakte in het Franse La Baule de bronzen medaille op het WK bowling voor bedrijvent­eams. “Bowling is meer dan een hobby, het is een passie.”

Dave zat in een team dat bestaat uit vier spelers van verschille­nde bedrijven en had zijn zinnen op een podiumplaa­ts gezet. “Ik speel nu ongeveer 28 jaar en train zes keer per week. Ik ga ook geregeld naar Nederland om er les te volgen bij een topcoach”, zegt Dave.

Voor de Brasschate­naar is het allemaal klein begonnen. “Ik speelde vroeger voetbal en toen ik daarmee stopte, merkte ik dat het competitie­ve was gebleven. Ik begon met bowling en dat is steeds intenser geworden. Twee jaar geleden kwam ik bij die coach in Nederland terecht en die heeft mij opnieuw van nul doen beginnen. Mijn techniek werd helemaal aangepast. Mijn thuisbasis is Eurobowlin­g in Deurne, maar ik ga af en toe ook trainen in Brasschaat.”

Strike

“De mensen vragen me soms wat er nu zo leuk is aan bowlen. Ik kan dat moeilijk uitleggen, maar het is echt spannend om telkens weer een strike na te streven. Concentrat­ie is bijzonder belangen rijk. Om de conditie op peil te houden, train ik op de mountainbi­ke, maar dan wel op rollen. Verder tracht ik ook als een echte sportman op mijn voeding te letten. Ik zit tussen de 15 en de 20 uur per week in de zaal om te trainen. Ook mijn vriendin is een verwoede bowler. Dat maakt het wel een beetje gemakkelij­ker”, lacht Dave Vissenberg.

Bowling is in ons land niet zo heel populair. “Daarom is het jammer dat men er nog geen olympische sport kon van maken. Men heeft het wel geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Veel scholen gaan met de leerlingen bowlen tijdens de sportdagen, maar die kinderen spelen zomaar wat de meeste ballen eindigen altijd in de goot. Dat is absoluut niet motiverend. Die kinderen zien dan ook geen vooruitgan­g. Als er nu een lesgever zou zijn die er een beetje structuur in brengt, dan zou dat al een heel verschil geven”, denkt Dave.

Team Belgium

Hij scheert zelf ook hoge toppen in de nationale competitie. “Op mijn 50ste zou ik graag deel uitmaken van Team Belgium, de nationale ploeg. Dat zou heel wat voordelen opleveren. Eigenlijk doe ik het niet voor het geld. Ik heb recent pas voor het eerst er financieel iets aan overgehoud­en. Ik doe het voor de eer.”

“We trokken met een zeer sterk team naar het WK in Frankrijk”, blikt Dave terug. “Ik speel voor het bedrijf Mourik, waar ik aan bodemsaner­ing doe. Het is een toernooi op zeer hoog niveau. In de voorrondes hebben we ons met een vierde plaats bij de top zestien kunnen plaatsen. In de halve finale verloren we, maar daarna konden we de strijd om de derde plaats nog winnen. We gingen voor een podiumplaa­ts en die hebben we ook behaald. Ik ben dus tevreden. Het motiveert me voort te gaan met deze sport.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Dave Vissenberg in actie.
FOTO JAN BRYS Dave Vissenberg in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium