Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klaar voor de DUIVELSGEK­TE

Nu de Rode Duivels in de laatste rechte lijn richting WK zitten, kunnen ook de supporters een tandje bijsteken. De commerce is alvast klaar voor de gekte, met 20 procent meer aanbod dan voor het EK in Frankrijk. Wat gedacht van wc-papier dat naar voetbalv

-

“Bij het voorbije EK kregen we van veel vrouwen de opmerking dat er maar weinig aanbod voor hen was”, klinkt

het bij kledingket­en ZEB. “Daar hebben we bij deze veranderin­g in gebracht. In de lijn van Astrid Coppens zit supporters­kledij, we hebben speciale voetbalmar­celletjes voor vrouwen, er zijn leuke slippers met tricolore hartjes,... Noem maar op.” Bij Jupiler merkten ze ook dat het voetbal meer is dan “Mannen weten waarom”. “Voor het eerst introducee­rden we een supporters­shirt voor vrouwen”, zegt woordvoers­ter Laure Stuyck. “En het marcheert: één op de drie shirts die de deur uitgaan, is een vrouwenmod­el.”

Eén iets valt wel op: er zijn maar weinig supporters­gadgets die gelinkt zijn aan Rusland. “Omdat dat moeilijk is”, zegt Gauthier Vervaeke van Fun. “Het WK in Brazilië kon je linken aan samba, in Zuid-Afrika had je de vuvuzela, en in Frankrijk de baret. Maar wat met Rusland? Je kan mensen in de zomer toch niet laten rondlopen met een dikke tricolore berenmuts of winterjas?”

Hoeveel extra omzet hopen de grote spelers de volgende weken te draaien? “Moeilijk te zeggen”, klinkt het. Bij Belgoshop.com, een site gespeciali­seerd in supporters­materiaal, maken ze wel een schatting. “Tijdens een normale maand draaien we een omzet van zo’n 10.000 à 20.000 euro. Voor juni mikken we op 200.000 euro. Zeker maal tien tot twintig keer dus.”

Wie ook nog een cijfertje kwijt wil, is elektroket­en Exellent. Daar zien ze bij een voetbaltor­nooi klassiek de verkoop van tv’s stijgen. “Tot 60 procent extra”, klinkt het daar.(csn,

 ??  ??
 ??  ?? 159 euro Carrefour
159 euro Carrefour
 ??  ?? Barbecue
Barbecue

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium