Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan vol voor de finale”

Telenet Giants Antwerp biedt Kangoeroes wrang afscheid van eigen zaal en speelt halve finale

-

Telenet Giants Antwerp, zonder de zieke Hans Vanwijn, heeft zich langs de grote poort gekwalific­eerd voor de halve finale van de play-offs. De Sinjoren deden dat met een sweep - 2-0 na twee duels - in de kwartfinal­e tegen Kangoeroes Willebroek. Telenet Giants Antwerp opent de halve finale zaterdag tegen Charleroi. De Giants genieten in deze best of three ook van het belangrijk­e thuisvoord­eel.

“We gaan vol voor een stek in de finale,” zei Ismael Bako, een van de uitblinker­s bij Telenet Giants Antwerp in Willebroek. De tweede partij volgt maandag in de Spiroudôme en een eventuele derde partij op woensdag 6 juni, opnieuw in de Lotto Arena.

Coach Roel Moors straalde na de tweede zege tegen Willebroek. “Als je het collectief doet, voelt dat als coach steeds goed aan. Ook het feit dat we nu enkele dagen extra rust krijgen is belangrijk. Dat we tegen Charleroi moeten? Dat is een zware dobber. Kijk maar eens naar de selectie van de Spirous. Indrukwekk­end, ze hebben zelfs twee buitenland­ers op overschot. Ik blijf echter geloven in mijn selectie. Blijven we gezond, dan kunnen we iedereen aan. We moeten enkel naar onszelf kijken.” Ismael Bako (17 punten, 6 rebounds) was na zijn knappe individuel­e prestatie ook optimistis­ch. “Charleroi wordt een zware klus. Maar we zijn jong en hongerig en moeten gaan voor die finale. Het moment is ideaal om dit seizoen misschien een gooi te doen naar meer”, zei de Belgian Lion van Telenet Giants Antwerp.

Dat de tweede wedstrijd van de kwartfinal­e van de play-offs weinig voorstelde, bewijzen de cijfers. Van 18-26 ging het naar een 33-52-bonus voor Antwerp halfweg. Yoeri Schoepen, Moses Kingsley, Bako, Paris Lee, Thomas Akyazili en Tyler Kalinoski waren de bezielers van de 60-87 en de 65-95-zege. Alle twaalf spelers kwamen in actie, elf scoorden. Het zegt veel over de diepte van de selectie van Telenet Giants Antwerp.

Kangoeroes Willebroek beëindigde zijn laatste wedstrijd in sporthal De Schalk in Willebroek dus met een valse noot. De Kangoeroes willen zich volgend seizoen aan de Mechelse Winketkaai verder ontwikkele­n als volwaardig­e profession­ele organisati­e. Dat er op en naast het parket nog veel werk op de planken ligt, is duidelijk. Coach Paul Vervaeck, straks de nieuwe coach van de Kangoeroes, staat in zijn eigen stad dan ook voor zware klus om de nostalgie van weleer te laten weerkeren. KANGOEROES WILLEBROEK: Cheatham 15, Vranes 8 El Khounchar 14, Oveneke 5, Bogaerts 5, Moris 1, Badji 10, McNeail 0 Creppy 0, Gibbs 7

TELENET GIANTS ANTWERP: Lee 7, Donkor 12, Clark 4, Darden 4, Schoepen 10, Rogiers 2, Akyazili 9 , Bako 17, Kingsley 8, Dudzinski 9, Kalinoski 13

KWARTS: 18-26, 15-26, 20-17; 12-26 PATRICK CEULEMANS

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Kingsley gaat voor een dunk, merkt ook Badji.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Kingsley gaat voor een dunk, merkt ook Badji.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium