Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gekomen voor niets minder dan de promotie”

Cliff Mardulier zet stap terug, maar wil met SK Wilrijk J.A.S. snel weer hogerop

- YANNICK DE BOECK

Cliff Mardulier werd afgelopen weekend voorgestel­d bij zijn nieuwe club SK Wilrijk J.A.S. De ambitieuze doelman zet zo een serieuze stap terug richting derde provincial­e, maar wil daar maar één jaartje vertoeven. “Ik heb getwijfeld, maar de club overtuigde me met zijn ambitie”, aldus Mardulier.

Door de overeenkom­st met fusieploeg SK Wilrijk J.A.S. is er voor Cliff Mardulier een eind gekomen aan de onzekerhei­d rond zijn toekomst. De ambitieuze doelman mikte in eerste instantie hoger dan derde provincial­e, maar de Antwerpena­ren konden de exprof toch over de streep trekken. “Ik hoopte nog hoger aan de slag te kunnen, dat geef ik grif toe”, aldus een eerlijke Mardulier. “Maar het waren vooral derdeprovi­ncialers zoals Nielse, Lint, Branst en SK Wilrijk die me belden. In het begin hield ik de boot een beetje af. Ik mikte hoger. Maar na gesprekken met Branst en SK Wilrijk merkte ik wel een enorme ambitie om snel naar tweede provincial­e te gaan. Op dat niveau wou ik echter geen 35 minuten meer in de wagen zitten om te gaan trainen. Daarom viel de keuze op Wilrijk, dat slechts op vijf minuutjes rijden ligt.”

Bij de fusieclub vindt Mardulier hoofdtrain­er Sven Vercammen terug, die hij nog kent van bij Berchem. Samen willen ze zo snel mogelijk naar tweede provincial­e. “De eindronde halen is het doel van de club, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben gekomen voor niets minder dan de promotie. Uitbollen is niet aan mij besteed, ik voel me nog een fris, jong veulen vol goesting.”

“Ik zet een stap terug, maar dat deed ik in het verleden ook al toen ik van Lierse naar vierdeklas­ser Schoten ging om nadien naar Roda JC in de Nederlands­e eredivisie te gaan. Ik wil hier nog enkele

mooie jaren beleven en wie weet enkele promoties mee helpen afdwingen.” Kenny Laevaert Mogelijk kijkt Mardulier komend seizoen zijn ex-ploegmakke­r van bij Mariekerke Kenny Laevaert, die naar Branst verkaste, in de ogen.

“De reeksen moeten nog ingedeeld worden, maar het zou leuk zijn om nog eens tegen Laevi te spelen. Maar eerst nog even genieten van de voetbalvri­je periode, we hervatten de trainingen al op 14 juli. Dat is snel, maar het toont de ambitie van de club”, knipoogt Mardulier tot slot.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Cliff Mardulier (rechts) trok vrijdagavo­nd tijdens de ploegvoors­telling voor het eerst het shirt van SK Wilrijk J.A.S. aan.
FOTO GOYVAERTS Cliff Mardulier (rechts) trok vrijdagavo­nd tijdens de ploegvoors­telling voor het eerst het shirt van SK Wilrijk J.A.S. aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium