Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is iedere wedstrijd knokken”

Rik Ruts mikt met Brasschaat Braves op de playoffs

-

De Brasschaat Braves en de Deurne Spartans hielden elkaar het voorbije weekend mooi in evenwicht. In het klassement staan de Brasschate­naren op de tweede plaats, met één wedstrijd meer dan de jongens uit Deurne.

Braves-coach Rik Ruts is redelijk tevreden over de behaalde resultaten van zijn team. “Toch blijf ik het jammer vinden dat we tegen Louvain-la-Neuve Phoenix een steek lieten vallen”, zegt de ervaren Ruts. “Dat bewijst alleen maar dat iedereen tegen iedereen kan winnen. Het is iedere week knokken en dat is goed.”

Na de reguliere competitie spelen de nummers één en twee tegen elkaar met de titel als inzet. “Voor die twee plaatsen zal het gaan tussen de Borgerhout Squirrels, de Deurne Spartans en wij. Borgerhout is wel de grote titelfavor­iet. Maar wie de reguliere competitie als eerste afsluit, is allesbehal­ve zeker van de titel. Dat is in het verleden al gebleken. In de play-offs is alles mogelijk.”

Niet gelukkig met Beker van België

De Brasschaat­se coach is wel niet gelukkig met de invoering van de Beker van België. “In die korte campagne kan een Europees ticket worden gewonnen. Dat komt in de plaats van de tweede gerangschi­kte in de stand. Ik sta daar niet achter”, zegt Ruts, die volgend weekend Hoboken Pioneers op bezoek krijgt. “Geen gemakkelij­ke opdracht. De jongens uit Hoboken hebben al bewezen dat ze geen meelopers zijn in deze hoogste afdeling.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium