Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Getoond dat WK geen toevalstre­ffer was”

Dimitri Van den Bergh wint tegen nummer 1 van de wereld, maar pakt nipt naast eindzege

- MARCEL BERNAERTS

Dimitri Van den Bergh heeft opnieuw van zich doen spreken. De Merksemse darter speelde afgelopen week een ijzersterk tornooi in het Duitse Gelsenkirc­hen. De 23-jarige wereldkamp­ioen bij de jeugd rekende op weg naar de eindstrijd van de German Masters af met de Nederlande­r Michael van Gerwen (PDC-1) en de Schot Gary Anderson (PDC-4). Pas in de finale was de Oostenrijk­er Mensur Suljovic te sterk.

is uiteraard jammer van die finale, maar het positieve overheerst”, zegt Van den Bergh. “Als je in zo’n tornooi twee topspelers kan uitschakel­en, dan ben je altijd tevreden. Het was de eerste keer dat ik op een podium tegen Michael van Gerwen uitkwam. Het was ook de eerste keer dat ik van hem kon winnen. En of dat een boost geeft. Zeker als dat gebeurt in een stadion waar ongeveer 20.000 toeschouwe­rs alles volgen.”

De Dreammaker lijkt door zijn nieuwe finaleplaa­ts goed op weg om zijn weg naar de wereldtop in het darts te vinden. “Dit zijn resultaten die goed zijn voor het vertrouwen. Ze zetten me er toe om nog harder te werken, meer te trainen en ook meer aandacht te blijven besteden aan de randeffect­en. Ik heb nog wel wat tijd om de absolute top te bereiken.”

Van den Bergh was op de German Masters ook niet echt aan zijn proefstuk toe. “Het is nu de tweede keer dat ik de toppers op hoog niveau kan verslaan”, verwijst hij naar het recente WK, waar hij pas in de kwartfinal­es strandde. “Dit tornooi bewijst dat het WK geen toevalstre­ffer was.”

Lang genieten van zijn prestatie zal de 23-jarige Merksemnaa­r echter niet kunnen, zijn agenda voor de komende dagen zit al goed vol. “Dat is ook de reden waarom ik na Gelsenkirc­hen in Duitsland gebleven ben”, klinkt het aan de telefoon vanuit Hildesheim. “Ik trek nu naar Frankfurt, waar ik twee Europese kwalificat­ietornooie­n ga spelen. Als ik die succesvol weet af te ronden, kan ik later op het jaar deelnemen aan twee 25.000 pond-tornooien in Gibraltar en Kopenhagen.”

Voor het eerst internatio­nal Vanaf donderdag neemt Van den Bergh dan samen met Kim Huybrechts voor België deel aan de we“Het

reldbeker. “Het is de eerste keer dat ik voor mijn land op profession­eel niveau aan zo’n landentorn­ooi kan deelnemen. Ik ben daar ongeloofli­jk trots op. Ik wil me niet vastpinnen op een bepaald resultaat, maar zal naar goede gewoonte iedere wedstrijd voluit gaan tot het einde. Die drang en mijn geloof in eigen kunnen, hebben me de voorbije jaren succes opgeleverd.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Dimitri Van den Bergh. “lk heb nog wel wat tijd om de absolute top te bereiken.”
FOTO EPA-EFE Dimitri Van den Bergh. “lk heb nog wel wat tijd om de absolute top te bereiken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium