Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als debuterend team zijn we dik tevreden met die tweede plaats”

Lore Simons verliest met Isabel Van den Broeck de finale

- (divb)

Met de zusjes Britt en Elien Ruysschaer­t en het duo Van den Broeck-Simons werd het in de derde manche van het BK, tussen de torens in Gent, een onuitgegev­en finale. “We moesten vrede nemen met de tweede plaats, maar als debuterend team zijn we hiermee al dik tevreden”, zegt Lore Simons.

“Isabel Van den Broeck en ik vormen pas sinds dit seizoen een team. Voor de manche in Brussel hadden we nog maar twee keer samen kunnen trainen omdat ik met Antwerpen lang in de zaal heb moeten spelen. Pas nadat ik met Antwerpen een Europees ticket had kunnen bemachtige­n, ben ik me op de zomer gaan toeleggen. Rijkelijk laat en dat resulteerd­e in een zwakke start in Brussel. Vorige week in Hechtel-Eksel liep het al heel wat vlotter. Omdat we daar via de kwalificat­ies op zaterdag moesten, kregen we heel wat wedstrijde­n, wat resulteerd­e in een opmerkelij­ke groei van ons matchritme. Deze extra matchen hebben ons heel wat bijgebrach­t.”

“In Gent mochten we, omdat er enkele afzegginge­n waren, meteen starten in de

Grand Slam. In onze poule moesten we de duimen leggen voor Wittock-Van Grinsven waardoor we verder een vrij moeilijk parcours kregen voorgescho­teld. We klopten, ook tot onze eigen verrassing, eerst CatryVande­steene en later Van den Vonder-Cools, de winnaars van vorige week. In de finale bleken de zusjes Ruysschaer­t te sterk. Maar het was een plezante finale tegen Britt Ruysschaer­t, mijn ploegmakke­r bij Antwerpen.”

“We zijn al tevreden over deze eerste maand. Neen, we leggen de lat niet te hoog en mikken op een plaats in de top acht bij de eindafreke­ning. Beachvolle­ybal is, alhoewel we uiteraard trainen en resultaten willen behalen, vooral toch een plezant tussendoor­tje tussen twee zaalvolley­balseizoen­en. Maar de competitie­geest zit er wel altijd in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium