Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vrees dat we een beetje aan kwaliteit hebben ingeboet”

Jean Willems blijft nog minstens één jaar coach van new look Dragons

-

Heel wat beweging bij landskampi­oen Dragons. Door het vertrek van enkele spelers moesten de Brasschate­naren noodgedwon­gen op zoek naar vervangers. Intussen werden er al zes nieuwe spelers binnengeha­ald.

Met Arthur en Loïc Van Doren en Thomas Wegnez vertrokken er maar liefst drie internatio­nals. Jeremy Celis gaat dan weer een niveau lager spelen, Louis Rombouts zette helemaal een punt achter zijn carrière. Om al deze spelers te vervangen, werden tot nu toe Max Lootens, Louis Willems, de Duitse doelman Tobias Walter, de Ier Kirk Shimmins, de Oostenrijk­er Dominic Uher en de Australiër Luke Noblett binnengeha­ald.

“Toch vrees ik dat we een beetje aan kwaliteit ingeboet hebben”, zegt coach Jean Willems. “Met de Van Dorens verdwijnen topspelers en met Jeremy Celis verdwijnt er vijftien jaar ervaring. Op die plaats komt mijn zoon Louis in de plaats, maar die heeft uiteraard niet zoveel ervaring. Het niveau van de nieuwe spelers valt ook nog af te wachten. Bovendien wordt het ook afwachten hoe ze zich zullen aanpassen in de groep. We starten zoals altijd met ambities, maar gaan moeten zien hoe het evolueert. Ik hoop dat jongens als Henri Raes en Thomas Verheyen hun stempel kunnen drukken. In combinatie met de nieuwkomer­s kan de puzzel dan mooi in elkaar vallen. Zelf doe ik er als coach nog een jaartje bij. Ik bekijk het altijd seizoen per seizoen, maar voor nu ga ik dus nog even door”, aldus Willems.

Met Max Lootens keert een bekend gezicht terug naar Brasschaat. Max doorliep alle jeugdrange­n bij Dragons. “Ik heb drie fantastisc­he jaren bij Racing achter de rug en heb daar veel geleerd. Maar Dragons is nu eenmaal de club waar ik begon, het is mijn thuis. De club wil een nieuw tijdperk inluiden en ik wil daar graag deel van uitmaken”, zegt Lootens, zoon van gewezen Dragons-topper Michel Lootens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium