Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grootste beenhouwer­ij in de polder verdubbelt in omvang

Keurslager­ij Lode een van de slechts vier in het polderdist­rict

- ERIK VANDEWALLE

Keurslager­ij Lode in Zandvliet verdubbeld­e de oppervlakt­e van zijn zaak en is nu de grootste in de polderdorp­en. Het polderdist­rict en Stabroek tellen samen nog maar vier ambachteli­jke beenhouwer­s.

Lode David (35) en zijn echtgenote Ange Verhaert (30) namen de zaak vier jaar geleden over. Met succes blijkbaar, want de zaak is veel te klein geworden en dringend investeren was dan ook noodzakeli­jk. “Als jonge zelfstandi­ge neem je berekende risico’s. We hadden geïnvestee­rd in nieuwe machines en zo ondervonde­n we dat de elektrisch­e leidingen niet meer voldoende waren. Dat probleem moest dringend worden aangepakt. Tegelijker­tijd ondervonde­n we dat de werk- en winkelruim­te te klein waren. Om deze twee problemen tegelijker­tijd aan te pakken, kozen we om de elektricit­eit te vernieuwen en om de zaak te verdubbele­n in oppervlakt­e”, legt Lode David uit.

“Naast vers vlees en alles wat een modale slager aanbiedt, specialise­ren we ons ook in bereide gerechten en slaatjes. In de toonbank staan er dertig, waarvan we er 27 zelf bereiden. Logisch dus dat we zeven mensen in dienst

hebben en de hulp krijgen van een negental jobstudent­en”, zegt de Zandvliets­e keurslager. Kwaliteit en vriendelij­kheid

In het polderdist­rict en Stabroek is het aantal ambachteli­jke slagers op één hand te tellen. Berendrech­t heeft geen ambachteli­jke slager meer, Stabroek telt er een, maar in Zandvliet heb je er twee in dezelfde straat op amper 200 meter van elkaar.

“Om op te boksen tegen de warenhuize­n dragen we kwaliteit en vriendelij­kheid hoog in het vaandel. Blijkbaar met succes, want we trekken niet alleen klanten uit de polder. Ook veel Nederlande­rs vinden hun weg naar de polderslag­ers”, ondervindt Lode David dagelijks.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Lode David, echtgenote Ange en een deel van de medewerker­s in de vergrote zaak.
FOTO ERIK VANDEWALLE Lode David, echtgenote Ange en een deel van de medewerker­s in de vergrote zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium