Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paul Valkeniers schiet met scherp

- (jaa)

Open Vld Schoten schoot de verkiezing­scampagne op gang. Lijsttrekk­er Paul Valkeniers mikte daarbij op vriend en ereburgeme­ester Harrie Hendrickx (CD&V), die onverwacht­s weer opkomt.

Een derde sporthal op De Zeurt, de versnelde invoering van energiezui­nige en slimme straatverl­ichting, een aantrekkel­ijk en onkruidvri­j winkelcent­rum met meer parkeergel­egenheid, maar geen windturbin­es noch hoogbouw. Dit met blijvende aandacht voor een verdere schuldenaf­bouw, lage belastinge­n en dierenwelz­ijn. Tot hier de kern van het programma van Open Vld.

Lijsttrekk­er en schepen Paul Valkeniers begon de Open Vldcampagn­edag met een sneer naar ereburgeme­ester Harrie Hendrickx (CD&V). Die liet zich onlangs schamper ontvallen dat er, buiten enkele hondenweid­en, weinig vernieuwin­g te merken is sinds hij het gemeentehu­is verliet bijna zes jaar geleden. “Onze hondenweid­en zijn nieuw, maar dat is niets om smalend over te doen. Meer dan twintig jaar hebben hondenlief­hebbers hiernaar gevraagd, maar het was geen prioriteit”, zei Valkeniers over de nochtans huidige coalitiepa­rtner.

“Meer dan vijftig jaar was statutair dienstverb­and bij het gemeenteli­jk personeel de heilige regel, niet alleen onder socialiste­n, maar ook onder dertig jaar CD&V-bestuur, tot deze coalitie ingreep. Dit bestuur heeft wel een tweede pensioenpi­jler ingevoerd voor contractue­le medewerker­s, na vele jaren van beloftes en getalm door vorige besturen onder aanvoering van CD&V.”

 ?? FOTO JAA ?? Paul Valkeniers.
FOTO JAA Paul Valkeniers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium