Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterkhoude­r Steven Callens haakt af

Stoelendan­s bij Open VLd

- (jaa)

Verrassend­e wissel bij Open Vld gisteravon­d. Steven Callens, nochtans één van de sterkhoude­rs de voorbije jaren, stapt uit de gemeentera­ad. Tandarts Rita Tutelaars komt in zijn plaats.

Steven Callens schroeft zijn politieke activiteit­en tijdelijk terug om familiale redenen. De verzorging van zijn zieke zoon vergt te veel inzet en toewijding. Steven neemt om dezelfde reden wellicht ook niet deel aan de gemeentera­adsverkiez­ingen. “Achter mijn vertrek hangt geen politiek geurtje”, zegt hij. “Ik blijf Open Vld ten volle steunen.”

Callens heeft zich in de gemeentera­ad sterk ingezet voor sport en mobiliteit. Zo was hij het die erop aandrong dat de schoolomge­ving van Wonderwijz­er veiliger zou worden aangelegd. “Ik slaagde er ook in om de afsluiting van de wijk te voorkomen. Daartegen was terecht fel protest gerezen.”

Steven Callens wordt in de gemeentera­ad vervangen door OCMW-raadslid Rita Tutelaars. Die komt niet onbeslagen op het ijs, want ze was vier jaar geleden nog kandidaat voor Open Vld bij de Vlaamse verkiezing­en. Open Vld schuift vervolgens Laurenz Van Ginneken (24) naar voren om Tutelaars te vervangen in de OCMW-raad. Van Ginneken is een volbloed liberaal. Hij is voorzitter van Jong Vld en als student geschieden­is lid van de liberale studentenv­ereniging LVSV.

 ?? FOTO JAA ?? Rita Tutelaars, Steven Callens en Laurenz Van Ginneken.
FOTO JAA Rita Tutelaars, Steven Callens en Laurenz Van Ginneken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium