Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen Sint-Lutgardis integraal herbestemm­en”

DMI Vastgoed uitgekozen door stad als ontwikkela­ar voor Stadsterra­s

- SEPPE SLAETS

DMI Vastgoed haalt de opdracht binnen om het Stadsterra­s aan het parkgebied Oude-God in Mortsel te ontwikkele­n. Dat heeft het stadsbestu­ur zopas beslist, weliswaar onder voorbehoud van het recht tot aanvechten door de andere kandidaten.

Vier teams bleven als gegadigden uiteindeli­jk over met hun project om het genaamde Stadsterra­s te ontwikkele­n, bij wijze van sluitstuk van het parkgebied Oude-God tussen de Mechelsest­eenweg en de Edegemsest­raat. DMI Vastgoed, met hoofdzetel in Hasselt en vestiginge­n in Antwerpen en Brussel, kroonde zich tot de laureaat. Vorige week bevestigde de gemeentera­ad deze keuze. Vijftien dagen krijgen de andere ontwikkela­ars de tijd om deze beslissing aan te vechten. Gebeurt dat niet, dan volgt aansluiten­d de voorbereid­ing en de aanvraag van de omgevingsv­ergunning.

Rond het Stadsterra­s was heel wat te doen toen bleek dat het stadsbestu­ur aanvankeli­jk de ruimte liet aan de kandidaten om de gevel van de Sint-Lutgardiss­chool slechts deels te behouden. De school werd zwaar getroffen tijdens het bombardeme­nt van 5 april 1943 en de gevel geniet dus heel wat emotionele en historisch­e waarde. “De opdracht vroeg enkel het behoud van de voorgevel. Het team rond DMI Vastgoed ziet de mogelijkhe­id om het gebouw integraal te herbestemm­en tot woningen”, geeft de officiële mededeling van DMI Vastgoed mee. De directie was door tal van meetings gisteren niet persoonlij­k bereikbaar voor een reactie op de toewijzing van de opdracht.

Ondergrond­se parking “Andere toevoeging­en zijn een volledig nieuw Centrum voor Volwassene­nonderwijs en commerciël­e ruimtes. De nieuwe ont-

wikkelinge­n strekken zich uit rond een groen en verkeerslu­w plein met twee armen die een link leggen met de Mechelsest­eenweg en de Edegemsest­raat. Centraal op de site is er het idee om een speelplein in te richten, complement­air aan het park. Bezoekers, bewoners en ouders die kinderen ophalen, parkeren hun wagen in een grote ondergrond­se parking. Voor fietsers zijn er bovengrond­se stallingen.”

 ?? FOTO DMI VASTGOED ?? Een impressie van hoe het Stadsterra­s als sluitstuk van parkgebied Oude-God er gaat uitzien. Tenminste toch tegen ten vroegste 2023.
FOTO DMI VASTGOED Een impressie van hoe het Stadsterra­s als sluitstuk van parkgebied Oude-God er gaat uitzien. Tenminste toch tegen ten vroegste 2023.
 ?? FOTO DMI VASTGOED ?? Centraal op de site zou er een speelplein kunnen komen.
FOTO DMI VASTGOED Centraal op de site zou er een speelplein kunnen komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium