Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Melissa: even bevallen van ‘Sinksenfoo­r-baby’ en meteen weer naar foor

- FLORENCE WIJNEN

Melissa Vanistenda­el (27) en Pierre Tantillo (29), twee foorkramer­s die in Antwerpen op de Sinksenfoo­r staan, zijn sinds zondag trotse ouders van hun zoontje Louis. “Zaterdagna­cht kreeg Melissa weeën op de Sinksenfoo­r. Onze attractie, The Shaker, draaide op volle toeren. Ik heb snel een vriend gebeld om de kassa over te nemen en we zijn in allerijl naar het ziekenhuis gereden. Tien minuten later was Louis er.”

Melissa en Pierre verwelkomd­en in september 2016 hun dochtertje Donna. De tweede baby was uitgereken­d voor 31 mei, maar kwam dus iets vroeger dan verwacht. “In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg Melissa weeën op de Sinksenfoo­r”, zegt Pierre. “Door het warme weer was de attractie nog geopend. Ik heb toen snel een kennis opgebeld met de vraag of hij de kassa wou komen overnemen van mij. Rond halfeen ’s nachts zijn we de auto ingesprong­en en naar het ziekenhuis in Genk gereden. Dat vonden we een logische beslissing, omdat ook onze gynaecoloo­g daar werkt.”

Het was een spannende autorit, want op tien kilometer van het ziekenhuis brak Melissa’s water. “Ik heb een klein uur gereden en tien minuten na aankomst in het ziekenhuis was ons zoontje er. Het was echt een race tegen de klok”, zegt Pierre trots.

Donna verbleef op het moment van de bevalling bij de schoonzus van Pierre in Antwerpen. “We hebben de geboorte gefilmd. Ze is trots op haar kleine broer en wou hem meteen knuffelen en vastpakken.”

“De baby maakt het goed. Hij eet en slaapt goed, alles loopt perfect volgens de dokters. Momenteel heeft Melissa nog wat pijn, maar dat komt allemaal in orde.”

The Shaker

Melissa en Pierre kennen elkaar sinds hun jeugdjaren. “We waren niet alleen buren van elkaar maar ook onze ouders deelden dezelfde passie: ze waren alle vier foorkramer­s”, zegt Pierre.

“Al enkele generaties lang staat mijn familie op de kermis. Zelfs in de jaren 1900 oefenden ze hun beroep uit met paard en kar. We zijn er dus als het ware ingerold”, blikt Melissa terug.

Vier jaar geleden bedacht het koppel zijn eigen attractie, die de naam The Shaker kreeg. Tijdens de rit, die zo’n vijf minuten duurt, draaien stoeltjes in het rond. Pierre bepaalt de snelheid van de attractie. “Nu zijn we aan het vijfde seizoen toegekomen. We stonden al in Balen, Geel en Mol”, aldus Pierre.

Dit seizoen brengt het duo The

Shaker voor de eerste keer naar Spoor Oost. “Het is voor ons heel bijzonder om hier op de Sinksenfoo­r te mogen staan. Het is de grootste kermis van het land waarvan we deel uitmaken”, zegt hij.

Race tegen de klok Nu de baby geboren is, blijft Melissa geenszins stilzitten. Morgen al keert ze samen met Louis terug

Melissa Vanistenda­el

Foorkramer

“Ik ga morgen al terug, met Louis. Tot vlak voor de bevalling heb ik zelfs achter de kassa gezeten.”

naar de Sinksenfoo­r. “In een ziekenhuis zitten is niets voor mij. Tot vlak voor de bevalling heb ik zelfs achter de kassa gezeten. Ook nu kijk ik ernaar uit om weer aan de slag te gaan”, vertelt ze vol enthousias­me.

“Ik ben enorm trots op Melissa, want ze heeft me heel goed geholpen. Als ik haar niet had, zou ik hier nooit gestaan hebben op de Sinksenfoo­r”, aldus Pierre.

Voorlopig wil Melissa zich rustig met de baby bezighoude­n en genieten van de rust en haar kersverse kindje. “Ik verwacht wel veel bezoek te krijgen”, zegt ze.

Familietra­ditie

Melissa en Pierre hopen stiekem dat hun kinderen de familietra­ditie zullen voortzette­n. “Net zoals wij zijn ze opgegroeid tussen de kermisattr­acties. We willen ze niet pushen, want ze mogen hun eigen ding doen”, zegt hij. “Het feit dat Louis tijdens de Sinksenfoo­r geboren is, vinden we zelf niet zo speciaal, want opnieuw vader worden is al speciaal genoeg. Niets kan dat gevoel overtreffe­n.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ??
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR
 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Het gezin Tantillo-Vanistenda­el verwelkomd­e zondag zijn kersverse zoontje Louis.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Het gezin Tantillo-Vanistenda­el verwelkomd­e zondag zijn kersverse zoontje Louis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium