Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jani blinkt niet uit als koppelaar: 6 vrijgezell­en, 0 relaties

‘Matchmaker­s’ levert handvol dates, één blauwtje en geen koppels op

-

Zes vrijgezell­en, nul relaties. Dat is de eindbalans van Matchmaker­s op Vier. Jani Kazaltzis (39) stuurde zijn singles drie keer op date, deed hen een romantisch­e citytrip cadeau en hoopte op meer. Maar nergens zorgde het experiment voor de grote liefde. “Ik had een klik, maar het ging te snel”, zegt een van de kandidaten. “Al die druk blies mijn verliefdhe­id op.”

Tweede keuze

In de laatste aflevering van

Matchmaker­s zocht Cupido-vandienst Jani Kazaltzis gisteravon­d zijn ‘slachtoffe­rs’ weer op. Samen met vrienden en familie zette hij voor iedere single drie ontmoeting­en met andere vrijgezell­en in scène, in de hoop voor hen een match te vinden. Met de leukste date mochten de vrijgezell­en op citytrip. Maar wat blijkt? Geen enkele van de singles zit na Matchmaker­s in een vaste relatie. Maëlle spreekt nog af met haar date Jens, maar wil hem nu vooral beter leren kennen. “We doen gewoon leuke dingen met ons tweetjes, niets meer.”

En ook Dimi heeft nog contact met Evi, “maar ik denk dat we het rustig aan gaan doen”.

Voor deelneemst­er Zita hielden de afspraakje­s op na haar weekendje weg. “Ken en ik hadden een goeie klik in Parijs”, vertelt Zita. “Maar het blijft iemand die je niet kent waarmee je twee dagen gedropt wordt. We kwamen goed overeen, maar niet meer dan dat. We blijven vrienden. Geen friends

with benefits, neen, gewoon vrienden (lacht).”

Ook Elia voelde geen chemie met zijn date, Kato. “We zijn als vrienden op reis gegaan, en als vrienden weer thuisgekom­en. Tussen ons zal het nooit iets worden.”

Kazaltzis kent dus geen overrompel­end succes als koppelaar. Ook het maken van Matchmaker­s verliep lang niet vlekkeloos. Zo haakte de date van single Koen vlak voor de citytrip af en moest hij zich tevredenst­ellen met runner-up Kathleen. “Niet erg, want we hebben goed gelachen”, vertelt Koen. “We hebben hetzelfde gevoel voor humor. Drie dagen is wat kort om stappen te zetten in een relatie, maar wie weet wat dit oplevert voor de toekomst? Kathleen en ik blijven elkaar sowieso zien. Ja, we daten dus nog.”

Ook Jesse volgde de spelregels niet helemaal. Met Anouk, Evelyn en Maxime had hij onbewust drie dates met leuke, mooie vrouwen gestrikt. Maar vlak voor de studio-opname leerde hij Laura kennen. Jesse en Laura werden verliefd en mochten op kosten van de productie op citytrip – zonder een van de drie vrijgezell­e kandidates, dus. “Speciaal, en heel leuk”, zegt Jesse. “Maar ook heftig. Laura en ik hadden een klik, maar plots ging het allemaal zo snel. Daardoor hebben we enkele stappen overgeslag­en, denk ik. We leken wel een getrouwd stel. Daar kon ik niet mee om. Al die druk zette onze relatie op barsten. En na enkele weken is het dan ook opgeblazen. We proberen nog vrienden te blijven, maar gemakkelij­k is dat niet.”

Nul op zes

0-6 dus, in het nadeel van Matchmaker­s. Of Jani zich kan herpakken, staat niet vast. Voorlopig zijn er geen concrete plannen voor een tweede seizoen. Het format is wel verkocht aan een Amerikaans­e zender.

 ??  ??
 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? Jani Kazaltzis.
FOTO FRANK BAHNMULLER Jani Kazaltzis.
 ?? FOTO RR ?? Jesse enLaura.
FOTO RR Jesse enLaura.
 ?? FOTO RR ?? Elia en Kato.
FOTO RR Elia en Kato.
 ?? FOTO RR ?? Kathleen en Koen.
FOTO RR Kathleen en Koen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium