Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had nochtans liever een siësta gehouden”

Kirsten Flipkens overwint vermoeidhe­id en evenaart haar beste resultaat in Roland Garros

- Van onze redacteur in Parijs Marc Vermeiren

Vrijdag en zaterdag had Flipkens meer dan zes uur rondgedraa­fd en die marathonse­ssies lieten zich ook nog in Parijs voelen. “Ik had dan wel tien uur geslapen, maar bij momenten moest ik toch een geeuw onderdrukk­en. (grijnst) Vlak voor de match kreeg ik een klop. Eigenlijk had ik liever een siësta gehouden dan een tennismatc­h te spelen. Halfweg in de eerste set leek het alsof ik al vijf uur op de baan stond. Ik begon zelfs wat te duizelen, waardoor ik extra zout moest innnemen. Normaal zou ik nu een dag complete rust inbouwen, maar ik moet nog wennen aan de omstandigh­eden hier. De ballen stuiten hier hoger dan in Duitsland en de ondergrond voelt compleet anders.”

Energie

Uiteindeli­jk had ze zes matchballe­n en een tiebreak nodig voor winst. “Zo zie je dat ik het niet cadeau heb gekregen. Ik ben altijd rustig gebleven. Mijn energie stopte ik in de punten, niet in de randzaken. De vermoeidhe­id toonde zich ook in een aantal domme beslissing­en, die ik anders niet zou genomen hebben. Laat me het zo zeggen: als ik deze match had verloren, dan was het omdat ik onvoldoend­e gerecupere­erd was. Hoe dan ook, ik ben trots op mezelf.”

In de tweede ronde komt Flipkens uit tegen Daria Kasatkina, een 21-jarige Russin die als 21e op de ranking staat. Flipkens verloor twee jaar geleden hun enige confrontat­ie in drie sets. “Verre van een gemakkelij­ke opdracht dus, tegen iemand die volgens mij ooit dit tornooi kan winnen, zo sterk is ze op gravel. Ze speelt alleszins een stuk agressieve­r dan Maria. En het is een heel tof maske ook.”

Als de Kempense het ook dit keer haalt, zal ze meteen haar beste resultaat op Roland Garros aanscherpe­n. In haar vorige negen deelnames bleef ze altijd steken in de tweede ronde.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium