Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is voor Kirstin”

Antwerpena­ar Kevin Van Hove reageert emotioneel op zijn tweede Belgische titel

-

Kevin Van Hove heeft dit weekend in Sint-Truiden de tweede Belgische titel uit zijn loopbaan veroverd. De 34-jarige Antwerpena­ar versloeg in de finale de 15-jarige Luikenaar Julien Leclercq met 7-5. De momenteel in Neerpelt wonende Van Hove barstte bij de prijsuitre­iking in tranen uit. “Mijn partner vecht tegen een zware ziekte en samen hebben we een zwaar jaar achter de rug. Ik was bijna gestopt met snooker en nu ben ik Belgisch kampioen.”

Het was een mooi beeld van Van Hove in het slotframe. Toen hij bij een 6-5-stand de beslissend­e bal in de pocket vlamde, volgde er een luide ‘yes’. Van Hove: “Vorig jaar, een dag voor de finale van het BK snooker (die finale verloor Van Hove met 4-7 van

Jeff Jacobs, red.) kreeg mijn vriendin het slechte nieuws te horen. Ik wilde volledig kappen met snooker, maar ben toch actief gebleven in de ploegencom­petitie. Dat bleek een goede beslissing, want zo kon ik af en toe mijn gedachten verzetten. Bovendien kreeg ik veel steun van ploegmaats. Naast die ziekte waren er trouwens ook nog andere problemen in mijn privéleven.”

Van Hove moest door zijn afwezighei­d op de Belgische ranking via regionale rankingtor­nooien zijn weg zoeken naar het BK. “Het heeft inderdaad wat voeten in de aarde gehad om er te geraken. Johnny Peetermans heeft mij weer helemaal op de rails gezet. Maar de beloning is gelukkig groot. Dit was mijn zesde finale en mijn tweede zege. De vorige titel dateert al van veertien jaar geleden. Toen waren toppers als Lathouwers, Geudens en Haneveer nog mijn concurrent­en. Mijn tegenstand­er van nu gaat ook een mooie toekomst tegemoet. Die jongen moet vooral ervaring opdoen. Net dat heeft mij erdoor getrokken”, oordeelde Van Hove.

 ?? FOTO MICHEL STEENSTELS ?? Kevin Van Hove: Belgisch kampioen na een heel zwaar jaar.
FOTO MICHEL STEENSTELS Kevin Van Hove: Belgisch kampioen na een heel zwaar jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium