Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is degoutant, ridicuul en onnozel”

-

“Niemand heeft hier baat bij”, fulmineert Baptist Van Emrik, zaakvoerde­r van bar La Suite op de Waalsekaai. Dat de werf op de Gedempte Zuiderdokk­en voor lange tijd zal stilliggen, kan maar op weinig begrip rekenen bij de omliggende handelaars.

“Ik ben hier absoluut niet mee akkoord”, reageert Van Emrik furieus. “Op deze manier worden de problemen alleen maar uitgesteld. Ik vind het gewoon machtsmisb­ruik van deze bewoners. Met hun beslissing­en leggen ze de hele horeca rondom het plein lam. Het stilleggen van de werf zorgt alleen maar voor meer miserie.”

Hoe sneller de Zuiderdokk­en heraangele­gd zijn, hoe beter, vindt hij. “Niet enkel de handelszak­en en de horeca, maar ook de waarde van het vastgoed in de buurt zal het ten goede komen. Maar dit? Dit is gewoon degou- tant, ridicuul en onnozel.”

Ook zussen Sara en Kim Vernimmen, die hondenkaps­alon SisterDogs­Yorki op de Waalsekaai uitbaten, zijn niet meteen enthousias­t over het nieuws. “Op zich hebben we ons vast cliënteel, dus daar maken we ons niet al te veel zorgen over. Maar vrolijk word je niet van zo’n werf voor je deur.”

Dat enkele bewoners van de Verviersst­raat niet tevreden zijn over de uitrit van de ondergrond­se parking in hun straat, kunnen de zussen ergens wel begrijpen. “Maar hoe lang zijn die plannen nu al bekend? Bovendien weet je toch dat wanneer je in de stad komt wonen, je niet de rust van de boerenbuit­en moet verwachten.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Zussen Sara en Kim Vernimmen van hondenkaps­alon SisterDogs­Yorki.
FOTO JAN VAN DER PERRE Zussen Sara en Kim Vernimmen van hondenkaps­alon SisterDogs­Yorki.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Baptist Van Emrik, zaakvoerde­r van bar La Suite op de Waalsekaai.
FOTO JAN VAN DER PERRE Baptist Van Emrik, zaakvoerde­r van bar La Suite op de Waalsekaai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium