Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb me dit seizoen wel bewezen”

Koen Casteels hoopt op rol als derde doelman:

- (gma)

Nul caps. Maar eigenlijk is Koen Casteels (25) zo goed als zeker van een selectie voor het WK. Nadat hij door het Duitse magazine Kicker uitgeroepe­n werd tot ‘Doelman van het Jaar’ in de Bundesliga, lijkt ook bondscoach Martinez hem boven Matz Sels te verkiezen als derde doelman. “Het enige wat ik kon doen, was een goed seizoen spelen”, vertelt Casteels zelf. “En dat is gelukt. Als ik met Wolfsburg niet tegen degradatie had moeten spelen, maar wel Champions League gehaald zou hebben, dan zouden mijn persoonlij­ke prestaties misschien meer gewaardeer­d worden. Maar goed: ik heb me dit seizoen uiteindeli­jk wel bewezen. Het is nu aan de bondscoach om te beslissen.”

Die bondscoach neemt al sinds zijn aanstellin­g vier doelmannen op in zijn kern. Voor de positie van derde keeper moet Martinez nu voor het eerst kleur bekennen. “Drie of vier doelmannen: dat maakt weinig uit”, zegt Casteels. “Bij de veldspeler­s is het ook niet anders. Daar moeten ook nog een aantal jongens afvallen.”

Casteels greep vier jaar geleden al net naast het WK. Toen gooide een kuitbeenbr­euk roet in het eten. “Ik denk nog wel eens aan dat moment, vooral omdat door die blessure de maanden nadien bij Hoffenheim moeilijk maakte. Daarom zou het mooi zijn om het WK nu wel te halen, nu ik terug op mijn oude niveau ben. Of zelfs beter sta te spelen. Of het nu eerste, tweede of derde doelman is: ik zal me voorbereid­en alsof ik moet spelen.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium