Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club aast op Kroatisch toptalent

Landskampi­oen zoekt nieuwe doelman bij ex-club van Ivan Leko

- GUILLAUME MAEBE

Karlo Letica staat op de radar van Club Brugge. De Kroatische doelman geldt als een toptalent in eigen land en greep op zijn 21ste net naast een definitiev­e selectie voor het WK. Het maakt de keeper gegeerd, maar blauw-zwart hoopt dat het Letica kan binnenhale­n om het keeperspro­bleem definitief een halt toe te roepen. Extra troef daarbij: Letica speelt bij Hajduk Split, dé club van Brugs trainer Ivan Leko.

Boomlang is Letica. 2m01. En dit jaar is de doelman ook rijp gebleken voor het eerste elftal van Hajduk Split, de club waar hij al sinds zijn elfde actief is. Letica veroverde in februari een basisplaat­s, verloor met Hajduk sindsdien maar drie keer en maakte zich onsterfeli­jk door tegen NK Istra de winnende 3-2 binnen te koppen in minuut 95. Het leverde hem de nodige aandacht op, een plek in de ruime WK-selectie van bondscoach Zlatko Dalic – daar viel hij in extremis als vierde doelman af – en aardig wat interesse van andere ploegen. Newcastle toonde interesse en zelfs topclubs als Manchester United en Real Madrid werden genoemd. AA Gent had de doelman, die dezelfde makelaar heeft als Lovre Kalinic, eveneens op zijn radar, maar het concludeer­den dat Letica voorlopig geen optie is. Waarschijn­lijk mede door de prijs. In Kroatische media goochelen ze met bedragen van minstens twee tot drie miljoen euro voor de doelman.

Gabulov mag weg, Horvath mag blijven

Bedragen die Club Brugge alvast niet afschrikke­n. Blauw-zwart heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe doelman momenteel drie verschille­nde pistes lopen, maar het is een feit dat Letica hoog staat aangeschre­ven. Een deal moet deze week nog niet verwacht worden, maar Club hoopt dat het door zijn Kroatische link een streepje voor heeft. Zowel keeperstra­iner Tomislav Rogic als hoofdcoach Ivan Leko hebben een verleden bij Hajduk Split. Letica en Leko zijn ook allebei afkomstig uit de Kroatische kuststad.

Met de interesse in de Kroaat lijkt de Brugse keeperscar­rousel op gang gekomen. Vladimir Gabulov kreeg te horen dat hij mag vertrekken en het huurcontra­ct van Kenneth Vermeer is afgelopen. Gesprekken met Feyenoord over een nieuwe verbinteni­s lopen er momenteel niet. Ethan Horvath en Guillaume Hubert moeten dan weer niet per se weg.

 ?? FOTO'S BELGA, RR ??
FOTO'S BELGA, RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium