Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winnaar Roelandts pas ’s nachts geland vanuit Rome

-

Het werd gisteren een bikkelhard­e strijd in Gullegem. Tiesj Benoot maakte met ploegmaat Rémy Mertz, Yves Lampaert, Baptiste Planckaert en Jordi Warlop de eerste kloof. Ze hielden het zo’n honderd kilometer uit. Na de hergroeper­ing reden 21 renners weg, finaal bleven er zes over: Greg Van Avermaet en zijn ploegmaat Jürgen Roelandts, Oliver Naesen, Sep Vanmarcke, Tim Declercq en Nikolas Maes.

“Greg en ik demarreerd­en om beurt en uiteindeli­jk geraakte ik weg”, zegt Roelandts.

Met een luide schreeuw reed hij over finish.

“Het is niet dat ik veel win, dus het deed deugd om nog eens de handen in de lucht te mogen steken. Het was ook een harde wedstrijd, ik heb in het begin echt afgezien. Na de Giro heb ik nog twee dagen met mijn vrouw Agnes in Rome rondgehang­en. Ik ben pas om 2.00u ’s nachts geland. Maar in het tweede deel van de koers kwam ik erdoor.”

Roelandts won begin dit jaar de vijfde rit in de Ronde van Valencia, dus is zijn zege in Gullegem de tweede van het seizoen. Al telt die niet voor de internatio­nale zegestand.

“Voor mij wel, ik heb er hard voor moeten koersen, kermiskoer­s of niet”, zegt de 32-jarige gewezen kampioen van België. “Ik rij nu de Hammer Series, maar daarna koers ik tot het BK drie weken niet. Jammer, want ik wil goed zijn in Binche. Ik ga met mijn coach eens overleggen hoe we het gaan aan- pakken. Jammer toch dat ik van BMC niet in het nationale team mag rijden in de Elfstedenr­onde en Halle-Ingooigem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium