Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was enorm zenuwachti­g”

24jarige Igor Grobelny geeft zijn visitekaar­tje af bij debuut als internatio­nal

- MARCEL BERNAERTS

De Red Dragons zijn actief in de Golden European League, de klasse onder de absolute top. Coach Andrea Anastasi gaf enkele jongeren hun kans. De 24-jarige Igor Grobelny, afkomstig van Kapellen, greep die met beide handen en was de voorbije drie wedstrijde­n een van de openbaring­en.

Igor Grobelny viel degelijk in op Zweden en Estland en bedankte voor het vertrouwen met een zeer goede partij in de thuiswedst­rijd tegen Slovakije. Vanavond kan de broer van Yellow Tiger Kaja Grobelna zijn naam nog meer eer aandoen als hij weet te bevestigen in Slovakije.

“Ik startte mijn carrière samen met mijn zus in de jeugdploeg­en van Kapellen. Nadien trokken we richting de buren van Fixit Kalmthout”, zegt Grobelny, die daarna bij Topvolley Antwerpen en Asse-Lennik speelde, om vervolgens op 20-jarige leeftijd richting Polen te trekken. “Op zoek naar mijn roots”, lacht hij. “Natuurlijk speelde het een rol dat ik van Poolse afkomst ben, maar tot ik naar Polen vertrok, had ik altijd in Kapellen gewoond. In Polen leeft het volleybal, het is het land van de topploegen.”

De nieuwbakke­n internatio­nal bleef drie jaar in Polen bij teams uit de middenmoot: twee seizoenen bij Czanir Radom, één seizoen bij Cuprum Lubin. “Ik heb er wel wat opgestoken, maar kwam veel te weinig aan spelen toe en dus verkaste ik naar het Oostenrijk­se Innsbruck. Dankzij een wildcard en een samenwerki­ng met TSV Unterhachi­ng kon ik het voorbije seizoen aantreden in de Duitse Bundesliga. Ik kreeg er behoorlijk wat speelgeleg­enheid en ik vermoed dat ik daardoor geselectee­rd werd voor het nationale team.” Wat zijn toekomst als internatio­nal betreft, heeft Igor Grobelny nog geen concrete verwachtin­gen. “Spelen voor de Red Dragons was iets totaal nieuws voor me. Ik was bij de eerste training erg zenuwachti­g. Ik ben vrij vroeg uit België vertrokken en kende de ploegmaats enkel bij naam. Dat was even zoeken. Maar ik werd vrij goed opgevangen en vanaf de eerste trainingen liep het meer dan behoorlijk. Sommigen zien me al mee- gaan naar het WK, maar zelf bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik vind het al heel tof dat ik deze kansen krijg”, besluit Igor Grobelny, die komend seizoen opnieuw naar Polen trekt. “Ik heb het gevoel dat ik nu klaar ben voor een basisplaat­s bij Lubin.”

 ?? FOTO VDB ?? Igor Grobelny als Red Dragon: “Ik vind het heel tof dat ik deze kansen krijg.”
FOTO VDB Igor Grobelny als Red Dragon: “Ik vind het heel tof dat ik deze kansen krijg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium