Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doelstelli­ngen voor dit seizoen nu al bereikt”

Thijs Van Looveren rijdt solo naar derde overwinnin­g

- (mabe)

Thijs Van Looveren was het voorbije weekend de sterkste in de wedstrijd in Kruishoute­m. De 15-jarige inwoner van SintLenaar­ts pakte na een korte solo de zege.

Thijs Van Looveren was voordien ook al de beste in Nieuwrode en in Booischot, finishte fraai vierde in het provinciaa­l kampioensc­hap en reed tussendoor her en der nog een pak toptienpla­atsen bij elkaar.

“Deze wedstrijd was de eerste die meetelde voor de Beker van de Vlaamse Ardennen. Het was puur toeval dat ik daar naartoe ging. Maar nu ik er zo goed voor sta, sluit ik niet uit dat ik me de komende maanden op dit klassement ga richten.”

“De dag startte met een individuel­e tijdrit waarin ik vijftiende werd. Nadien voelde ik me goed op het golvende parcours. De hitte maakte het wel extra zwaar, maar het belette me niet om in de slotronde weg te rijden”, vertelt Thijs Van Looveren.

“Ik ben niet van de snelsten en ik hou ook niet van het wringen en het positie kiezen in de voorbereid­ing op een spurt. Ik kan redelijk goed alleen rijden en probeer dan ook op die manier voor de winst te gaan. Omdat ik niet op die snelle spurt kan rekenen, leek me drie overwinnin­gen halen dit seizoen een realistisc­he doelstelli­ng. Dat ik daar zo snel in zou lukken, had ik niet echt verwacht. Het maakt dat ik nu al van een geslaagd seizoen kan spreken. “

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium