Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk om te kunnen zeggen dat je onder de 12 seconden loopt”

Janie De Naeyer (16)

- (basp)

Janie De Naeyer (16) duikt met 11”96 onder de 12seconden­grens op de 100m.

Janie De Naeyer dook zaterdag op de IFAM met een knaltijd van 11”96 voor het eerst in haar carrière onder de magische grens van de 12 seconden op de 100m. In de reeksen schudde De Naeyer 12”03 uit haar spikes. In de finale spurtte de 16-jarige atlete nog ietsje sneller: 11”96 met een rugwind van 0,9m per seconde. “Ik vond het heel goed. Het is ook een goed teken dat ik kon bevestigen door twee keer een snelle tijd te lopen. De IFAM vond ik een heel leerrijke ervaring. Ik vond het interessan­t om tegen oudere en sterkere loopsters uit te komen.”

Ze is zo de snelste scholiere van België in 2018. “Dit was mijn eerste keer dat ik onder de 12 seconden dook. Het is toch iets speciaals, vind ik. Mijn vorige record was 12”01. Maar het is wel tof dat je kunt zeggen dat je onder de 12 seconden kunt lopen.”

De limiet voor het EK scholieren (U18) in het Hongaarse Gyor, 11”85, ligt misschien binnen haar bereik. “Ik hoop er wel op, maar lukt het niet, dan is dat zo. Het is zeker geen doel op zich. Het is gewoon de bedoeling om stapje per stapje te verbeteren en dan zien we wel hoe dichtbij we komen.”

“Komend weekend loop ik opnieuw een meeting in Oordegem. Daarna zou het kunnen dat ik nog één keer loop in Heusden voor de examens beginnen. Op de 200m liep ik dit seizoen al 24”92. Ik vind dat de 100m mijn beste afstand is. Daarom loop ik die momenteel ook liever.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium