Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen knip voor Mollentstr­aat

Gevaarlijk kruispunt blijft bruikbaar richting Emblem

- (sl)

Oppositiep­artij Groen pleitte voor het maken van een knip aan het kruispunt van de Broechemse Mollentstr­aat en de drukke Oostmalses­teenweg (N14). Het kreeg daarbij steun van N-VA, maar de meerderhei­d van Open Vld en CD&V wil wachten op de heraanleg van het bewuste kruispunt.

Het voorstel om auto’s te verhindere­n via de Mollentstr­aat naar de Oostmalses­teenweg te rijden, werd ook al in september 2017 gedaan. Nu wilde Kurt De Belder (Groen) de zaak opnieuw bepleiten omdat er volgens hem nieuwe argumenten waren opgedoken.

Zwart punt

“Dat kruispunt staat op de lijst van zwarte punten met een score boven de vijftien. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat de knip kan gebeuren als het gemeentebe­stuur instemt. Verder pleiten ze voor de aanleg van vrijliggen­de fietspaden op die plek. Die knip komt er zeker bij de heraanleg van de N14. Waarom dan nog lang wachten”, zegt De Belder.

Schepen van Openbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V) relativeer­t het gevaar op het bewuste kruispunt. “Tussen 2014 en 2018 zijn er daar acht aanrijding­en gebeurd en maar één ongeval had iets te maken met de Mollentstr­aat. Dat ging over een fietser die daar de weg overstak. We hebben de veiligheid van de fietsers en de voetganger­s al verhoogd, en afspraken gemaakt die we willen respectere­n. Er wordt binnenkort gewerkt aan de riolering in de Mollentstr­aat en dan is het goed dat er nog een uitweg via dat kruispunt blijft”, besluit Bossaerts.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Het kruispunt van de Broechemse Mollentstr­aat en de drukke Oostmalses­teenweg scoort slecht op het vlak van verkeersve­iligheid.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Het kruispunt van de Broechemse Mollentstr­aat en de drukke Oostmalses­teenweg scoort slecht op het vlak van verkeersve­iligheid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium