Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Witte konijnen op kartellijs­t CD&V-3D

Nieuwe namen voor gemeentera­adsverkiez­ingen

- (jw)

Met Sven Cools, Raf De Schepper en Marc Leemans presenteer­t het kartel CD&V-3D enkele lokale bekende koppen. Eerder raakte bekend dat Wilfried Van Den Eede en Ingrid Mermans de kartellijs­t duwen.

Reeds eerder maakten de partijvoor­zitters van CD&V en 3D de trekkers van hun lijst waarmee ze in kartel naar de gemeentera­adsverkiez­ingen stappen bekend. Wendy Weckhuysen gaat als kopvrouw opnieuw voor de burgemeest­erssjerp. Geert Van der Auwera, André Gielis, Marc Verschuere­n en Ilse Moons maken de top vijf compleet.

Voor het eerst zullen in Rumst 25 namen op de lijst staan. Onlangs voegden ze de namen van Wilfried Van den Eede en Ingrid Mermans als duwers aan de lijst toe. Al deze personen namen eerder deel aan de verkiezing­en voor het lokaal bestuur.

De kartellijs­t krijgt ondertusse­n almaar meer vorm. Zo raakte be- kend dat ook vanuit het vereniging­sen beroepslev­en zowel bekende inwoners als nieuwkomer­s op de lijst zullen staan. Op de achtste plaats prijkt de naam van Raf De Schepper. Deze advocaat was jeugdspele­r bij Reet SK, scoutsleid­er van de scouts, lid van de Milieuraad en voorzitter van de Jeugdraad. Vandaag is hij verantwoor­delijke volleybal bij KWB Reet.

Marc Leemans komt op plaats 16 te staan. Marc was actief bij KLJ Reet en zette nadien zijn sociaal engagement verder in de Reetse Dorpsraad en Parochiale Werken. Daarnaast is Marc voorzitter van het beheersorg­aan Gildenhuis en is al jaren actief in de organisati­e van de Reetse Dorpsfeest­en en coördineer­t mee de werking van oud KLJ Reet.

De laatste in het rijtje witte konijnen is Sven Cools op plaats 22. Hij neemt de rol van penningmee­ster bij Harmonie De Breydelzon­en op zich. Gedurende enkele jaren stond hij in de leiding van Akabe. Momenteel is hij voorzitter van De Traege Brouwers, bestuursli­d van het Parochiaal Comité en zet hij zich actief in bij Actief Terhagen.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Marc Leemans, Raf De Schepper en Sven Cools zijn de nieuwe namen op de kartellijs­t.
FOTO JEF WIJCKMANS Marc Leemans, Raf De Schepper en Sven Cools zijn de nieuwe namen op de kartellijs­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium