Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GEZOCHT: de mens achter de Rode Duivel

Na Gilles De Bilde klopt ook Ruben Van Gucht aan bij Dries Mertens

-

VTM is niet de enige zender die op zoek gaat naar de mens achter de Rode Duivel. VTM zet ex-voetballer Gilles De Bilde in, Eén stuurt Ruben Van Gucht op pad. Eén Rode Duivel bezochten ze allebei: Dries Mertens in Napels.

“Wie raakt het dichtst in de buurt van de mens achter de Rode Duivel” is nu officieel een wedstrijd. VTM maakte eerder bekend dat het Gilles De Bilde inschakeld­e om Romelu Lukaku op te zoeken in Manchester, Marouane Fellaini in Marbella en Dries Mertens in Napels. Eén stuurt Ruben Van Gucht op pad, in tegenstell­ing tot Gilles De Bilde géén ex-Rode Duivel die kind aan huis is bij een aantal voetballer­s. Toch kreeg hij twee spelers van de nationale ploeg zo ver om hun deur open te zetten: Dries Mertens en Kevin De Bruyne.

Volgens Ruben Van Gucht werd de voorzet anderhalf jaar geleden gegeven door een financiële manager van twee Rode Duivels. “De man had mijn programma De

Kleedkamer gezien en zei dat er een mogelijkhe­id was om iets met twee Rode Duivels te doen.”

Uiteindeli­jk zijn het niet die twee geworden, wel Dries Mertens en Kevin De Bruyne. Dat komt door de samenwerki­ng met Sporthouse Group, een Belgisch bedrijf dat ook sporters begeleidt als het gaat om hun ‘merk’. Sporthouse Group wordt geleid door Sam Kerkhofs, de neef van de vrouw van Dries Mertens.

Spek met eieren bij Dries

Ruben Van Gucht ging Mertens en De Bruyne zelf opzoeken, maar wou ook op een zo natuurlijk mogelijke manier toegang krijgen tot hun dagelijks leven. “Mensen die dicht bij hen staan, hebben hen met een kleine camera gefilmd. Bij Dries was dat de neef van zijn vrouw, bij Kevin een van zijn goede vrienden Kenneth Staelens. Ik heb die beelden samen met Mertens en De Bruyne bekeken. Ik ben behoorlijk tevreden over het resultaat. Ik ben meegeweest naar een van de

favoriete restaurant­s van Dries in Napels. Je ziet hem zingen, spek met eieren bakken voor zijn broer, je proeft zijn ontgoochel­ing nadat de landstitel was gaan vliegen. Ook bij Kevin: je ziet ook zijn ontgoochel­ing nadat Manchester City de titel tegen United had verspeeld, maar ook hoe hij zijn zoontje in bad stopt. Wij kennen hen als supermanne­n, maar je gaat ze zien als mensen van vlees en bloed.” TOM DE LEUR Dries Mertens: God in Napels is op 7 juni te zien op Eén, Kevin De Bruyne: Genie in Manchester op 13 juni. Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels is op 5 en 12 juni op VTM.

 ?? FOTO VRT ?? Dries Mertens en VRT-journalist Ruben Van Gucht.
FOTO VRT Dries Mertens en VRT-journalist Ruben Van Gucht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium