Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oosterzone­n blijft voluit voor piste ‘nieuw Lierse’ gaan

- (ev)

De ploegvoors­telling van Oosterzone­n was wellicht een van de laatste daden van geel-rood. De club gooide zichzelf de afgelopen weken als reddingsbo­ei voor het failliete Lierse, inclusief participat­ie in het ‘new look-Lierse’.

“De kans is inderdaad groot dat we met het stamnummer en de vzw van Oosterzone­n straks de basis van het nieuwe Lierse zullen zijn”, zegt voorzitter Stefan Van Lommel. “Er zijn mondelinge akkoorden met een nieuwe investeerd­er en ook in de andere dossiers hopen we de komende dagen vorderinge­n te kunnen maken.”

Van Lommel knipoogt ook naar het verschil tussen dit project en het project LierseLyra.

“Zij willen een doorstart van het verhaal voor de Lierenaars”, gaat Van Lommel verder. “Wij vertrekken ook van de Lierenaars, maar willen ook mensen van buiten Lier en de bredere Kempen aanspreken. Of er in Oosterwijk nog gevoetbald gaat worden? Het is de bedoeling dat de trainingen hier plaatsvind­en en we bekijken ook nog of het mogelijk is om met onze B-ploeg in derde provincial­e aan de slag te blijven.”

Oosterzone­n stelde acht nieuwe spelers voor, maar met het nieuwe Lierse in het achterhoof­d is het huiswerk volgens Van Lommel nog niet klaar. “Als het dossier Lierse rond geraakt, zal er nog wel wat versterkin­g bijkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium