Gazet van Antwerpen Stad en Rand

James Cooke bewerkt ‘Wie wordt de man van Wendy?’ voor toneel

James Cooke maakt theaterpar­odie op legendaris­che tv-hit ‘Wie Wordt de Man van Wendy?’

-

Wendy Van Wanten gaat weer op zoek naar een man. Niet dat er voor Frans reden tot paniek is, want het is allemaal gespeeld. James Cooke maakt met zijn productieh­uis Uitgezonde­rd een theaterpar­odie op de realityree­ks

Wie Wordt de Man van Wendy? en

Wendy speelt daarin zichzelf.

Het is intussen al twaalf jaar geleden dat Wendy Van Wanten haar Franske vond via het VTMprogram­ma Wie Wordt de Man

van Wendy?, en volgend seizoen slaat ze in het theater een nieuwe man aan de haak.

James Cooke, die eerder al parodieën maakte op onder meer De

Buurtpolit­ie en Boer Zoekt Vrouw, pakt nu uit met een komedie rond de zoektocht van Wendy.

“Frans hoeft zich geen zorgen te maken. Het is maar theater. Karel Deruwe en Andy Peelman worden mijn tegenspele­rs, maar ik ga na afloop van de voorstelli­ng echt niet met hen naar huis, wél met Frans”, verzekert Wendy. “Frans heeft er helemaal geen probleem mee dat ik dit doe: hij is het gewend dat ik in toneelstuk­ken speel. Dit is een komedie, maar

Wie Wordt de Man van Wendy?

was indertijd de realiteit. Dat ik al twaalf jaar samen ben met Frans, bewijst dat.”

Dat het programma al twaalf jaar oud is, daar ziet Wendy zeker geen graten in. “De naam blijft klinken als een klok. Ik verwijs tijdens optredens nog vaak naar Wie Wordt de Man van Wendy? en De PinUp Club, die twee programma’s zijn iedereen bijgebleve­n. Niemand die er zogezegd ooit naar keek, maar iedereen had het wel gezien”, zegt Wendy.

Dankzij ‘Gert Late Night’

Ze heeft profession­eel zowat alle watertjes al doorzwomme­n, maar nu staat Wendy Van Wanten toch weer voor een nieuwe uitdaging. “Wendy die Wendy speelt: het is de eerste keer dat dit gebeurt. Een avontuur dat ik durf aangaan omdat James Cooke de producent is.

Ik leerde hem veel beter kennen op de boot tijdens

Gert Late Night (Wendy was een centrale gast die een week op de boot verbleef, red.) en het klikte enorm tussen ons.”

“Wat ik ook mooi vind, is dat het scenario pas wordt geschreven na de keuze van de cast”, gaat Wendy verder. “Dat geeft me de kans om erover te waken dat de stijl van Wendy bewaard blijft. Dit is dan wel een komedie, maar Wendy moet klasse uitstralen.”

Privé tot rust gekomen

Met deze nieuwe rol en privé de verzoening met haar zoon Dylan, gaat het Wendy voor de wind. “Privé tot rust komen, maakt het profession­eel ook gemakkelij­ker. Mijn carrière gaat op en neer, maar ik geniet met volle teugen. Alles uit het leven halen, dat is belangrijk. Nieuwe uitdaginge­n blijven aangaan, houdt je jong.”

In de komedie is het programma net afgelopen. Wendy koos onder druk van de manager voor een FOTO FRANK BAHNMULLER brave man (Karel Deruwe), maar eigenlijk gaf ze voorkeur aan een knappe, jonge bink (Andy Peelman).

“Ik kan het nog altijd niet geloven. Twintig jaar geleden mocht ik voor vrienden een keer de volgspot bedienen tijdens een optreden van Wendy. En nu sta ik niet alleen met haar op het podium, maar valt ze ook op mij”, zegt De

Buurtpolit­ie-acteur Andy Peelman

glunderend.

“Ik vind het ook geweldig dat het scenario speciaal voor ons wordt geschreven. Hoewel, als ik maar twee zinnen tekst krijg, weet ik meteen hoe het komt”, zegt Peelman lachend.

Wendy Van Wanten

“Frans hoeft zich geen zorgen te maken. Karel Deruwe en Andy Peelman worden mijn tegenspele­rs, maar ik ga na afloop echt niet met hen naar huis.”

Vlaamse Paul De Leeuw

Karel Deruwe speelde in de musical Peter Pan al een keer de echtgenoot van Wendy. Nu wordt hij weer haar man. “De parodieën op tv-programma’s zijn een uitstekend idee van James Cooke. Het publiek geniet en voor acteurs betekent dit een nieuwe industrie.

Dat James alles produceert, maakt het helemaal af. Hij is voor mij de Vlaamse Paul De Leeuw, die bovendien een grote kennis heeft op het vlak van theater”, prijst Karel Deruwe.

Naast televisiep­arodieën maakt James Cooke met productieh­uis Uitgezonde­rd onder meer theaterthr­illers als Aspe, musicals als Pippi Langkous, en heeft hij ook klassieker­s als Slisse en Cesar met veel succes nieuw leven ingeblazen. Voor James past de nieuwe voorstelli­ng perfect in dat opmerkelij­ke rijtje. “Ik weet nog hoe sceptisch iedereen tegenover

Wie Wordt de Man van Wendy?

stond. Reality-tv was nog zo nieuw. Maar het werd een hype die bleef duren, ook omdat Wendy echt trouwde met de man van haar keuze. Wendy en Frans zijn nog steeds een begrip.” GUY VAN VLIET

Wie Wordt de Man van Wendy?, vanaf 11 oktober te zien in het Fakkelthea­ter in Antwerpen, www.uitgezonde­rd.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Karel Deruwe is in het stuk een brave man, de veilige keuze. In de theaterpar­odie op de realitysho­w Wie Wordt de
Man van Wendy? gaat Wendy Van Wanten weer op zoek naar een echtgenoot.
FOTO JORIS HERREGODS Karel Deruwe is in het stuk een brave man, de veilige keuze. In de theaterpar­odie op de realitysho­w Wie Wordt de Man van Wendy? gaat Wendy Van Wanten weer op zoek naar een echtgenoot.
 ?? FOTO VIER ?? James en Wendy leerden elkaar beter kennen tijdens de opnames van
Wendy was toen voor de talkshow vier dagen te gast op de boot in Antwerpen.
Gert Late Night.
FOTO VIER James en Wendy leerden elkaar beter kennen tijdens de opnames van Wendy was toen voor de talkshow vier dagen te gast op de boot in Antwerpen. Gert Late Night.
 ?? FOTO VIER ?? James Cooke en Wendy Van Wanten samen in bed tijdens
Gert Late Night.
FOTO VIER James Cooke en Wendy Van Wanten samen in bed tijdens Gert Late Night.
 ?? FOTO BELGA ?? Wendy met haar échte man Frans, die ze twaalf jaar geleden dankzij de tv-show leerde kennen.
FOTO BELGA Wendy met haar échte man Frans, die ze twaalf jaar geleden dankzij de tv-show leerde kennen.
 ?? FOTO VIER ??
FOTO VIER
 ?? FOTO RR FOTO VTM ?? De affiche van het theaterstu­k.
Andy Peelman speelt de knappe, jonge bink.
FOTO RR FOTO VTM De affiche van het theaterstu­k. Andy Peelman speelt de knappe, jonge bink.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium