Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coworkings­pace voor en door Deurnenare­n

Samen werken met zicht op Rivierenho­f

-

Wie zelfstandi­g wil werken, maar toch graag in gezelschap van anderen vertoeft, kan vanaf dit weekend terecht in The Park Residence op de Turnhoutse­baan in Deurne. De nieuwe coworkings­pace is opgericht voor en door Deurnese ondernemer­s.

Eigenaars Kris Verreyken en zijn echtgenote Sigrid Van Belle kwamen anderhalf jaar geleden op het idee om een coworkings­pace op te richten. “Ik ben eigenaar van twee boekhoudka­ntoren en kom beroepshal­ve vaak met ondernemer­s in contact”, zegt Kris. “In Deurne, en buiten de Ring in het algemeen, zijn er weinig voorzienin­gen om samen ergens te werken en zo is het idee gegroeid om zelf een nieuwe plek in te richten.”

“Wij hopen vooral mensen uit Deurne aan te trekken. Wij mikken niet enkel op zelfstandi­gen, maar ook op mensen die voor een baas werken en twee of drie dagen thuis werken. Onze plaats kan dan een oplossing zijn als je toch graag sociaal contact hebt. Wij willen vooral mensen aantrekken die zo hun auto thuis laten staan. We hebben geïnvestee­rd in een fietsensta­lling, er is een Velo-station 50 meter verderop en het openbaar vervoer stopt voor de deur. Wij hebben geen eigen parking voor auto’s. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het oplossen van de mobiliteit­sproblemen”, aldus Kris.

De coworkings­pace bevindt zich in een appartemen­tenblok en heeft verschille­nde voorzienin­gen. “De aankleding is geïnspiree­rd op het Rivierenho­f, waar we op uitkijken. Wij hebben lockers en douches voor mensen die tussendoor sporten of met de fiets

komen. Daarnaast hebben we een minigolf en petanqueba­an.” Ze voorzien iedereen van koffie, thee en water. Carrièresw­itch

Het echtpaar heeft enkel met Deurnese ondernemer­s gewerkt om tot de realisatie van de coworkings­pace te komen. “Als je een platform wil zijn voor ondernemer­s uit Deurne, moet je zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven.” Ze hebben onder meer samengewer­kt met Renovatics voor de verbouwing en met Santo voor de communicat­ie en de website.

Het echtpaar zelf is enthousias­t. “Mijn vrouw is kinesiste, maar heeft nu besloten om een carrièresw­itch te maken. Vanaf nu is zij het aanspreekp­unt en coördinato­r van The Park Residence. Ik wil zelf voor mijn boekhoudka­ntoor ook graag een klein servicepun­t oprichten in het gebouw”, vertelt Kris.

Wie nog geïnteress­eerd is om in het nieuwe pand aan de slag te gaan, kan dit weekend een kijkje nemen in het complex.“Wij hebben ongeveer 20 à 25 werkplekke­n, afhankelij­k van hoe mensen gaan zitten. Momenteel hebben er al zes enthousias­telingen toegezegd.”

www.theresiden­ce.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Kris en Sigrid in hun nieuwe coworkings­pace, die helemaal tot stand is gekomen met Deurnese producten en ondernemer­s.
FOTO JORIS HERREGODS Kris en Sigrid in hun nieuwe coworkings­pace, die helemaal tot stand is gekomen met Deurnese producten en ondernemer­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium