Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burlesksho­ws en gastronomi­e in het oudste bordeel van ’t Stad

Authentiek pand waar restaurant De Kleine Zavel zat, omgebouwd tot Moulin Rouge-tempel

- ANNE JANSEN

In het voormalige restaurant De Kleine Zavel in de Stoofstraa­t opent dit weekend het nieuwe restaurant en bar Burlesque. “Wij serveren eten met een komische bril. Humor is bij ons heel belangrijk”, vertelt uitbater Kim Schaerlake­n.

Het pand in de Stoofstraa­t, waar tot voor kort De Kleine Zavel zat, kenmerkt zich door authentici­teit: plafonds en houten lambriseri­ng met sierwerk. “Het pand riep ons”, vertelt Kim Schaerlake­n. “Dit is het oudste bordeel van Antwerpen. De eigenaar van de Kleine Zavel wilde stoppen en wij vonden het een te mooi pand om te laten verkommere­n. Ik heb zelf al 21 jaar een zaak in Hoboken. Mijn vrouw kwam met het idee om rond het thema burlesk te werken.”

Voor het entertainm­ent zal hij samenwerke­n met Daniëlle Seurs – beter bekend onder artiestenn­aam Miss Behave – van Club Burlesque in de Sint-Laureistra­at. Seurs: “Ik ben supertrots dat we nu maandelijk­s een show kunnen opvoeren in het restaurant. We willen mensen

Daniëlle Seurs

“Onze gasten kunnen zich verwachten aan shows à la ‘Moulin Rouge’.”

een leuke avond bezorgen. Bezoekers kunnen shows zoals Moulin

Rouge verwachten: avonden die vrouwelijk­heid uitstralen. Daarvoor werken we samen met verschille­nde internatio­nale artiesten, zoals de Bombshell Squad en Porcelain Peach.”

De verbouwing is nu nog in volle gang en Schaerlake­n verwacht pas helemaal klaar te zijn in januari 2019. “We gaan de aankleding nog zo aanpassen in de hele ruimte, zodat alles burlesk uitstraalt. Eigenlijk wilde ik ook dan pas beginnen met de shows, maar Daniëlle stond te popelen...”, lacht Schaerlake­n.

Het restaurant heeft een exclusieve samenwerki­ng met Club Burlesque. “Leerlingen die afstuderen aan de dansschool, kunnen hier bijvoorbee­ld een eerste show komen geven voor familie en vrienden.”

Maar ook op het vlak van eten mogen bezoekers zich verwachten aan speciale gastronomi­e in het thema burlesk. “Wij serveren eten met een komische bril. Humor speelt een belangrijk­e rol. We vertrekken vanuit groenten. Vlees of vis is een bijzaak. Als mensen bijvoorbee­ld kiezen voor prei, krijgen ze prei in drie soorten.”

“Burlesk als kunstvorm houdt in dat je weinig ziet, maar dat je je beleving laat spreken. Bij ons is dat net zo. Alles is heel verfijnd, maar ook verrassend. Wij gebruiken bijvoorbee­ld ook groenten in desserten. Wat een gewone appelflap lijkt, is een aardappel gevuld met appelstukj­es. We hebben ook een praline vooraf, maar in plaats van een zoete, heeft deze een zoute vulling. En ons gerecht Tom Kha Kai (Thaïse kippensoep, red.) serveren we op een massageste­en”, zegt Schaerlake­n.

Dit weekend is de grote opening. Liefhebber­s krijgen voor 65 euro een viergangen­menu, hapjes en de burlesksho­w. Na het weekend is het restaurant alle dagen open. U kunt er terecht voor lunch en diner.

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Uitbater Kim Schaerlake­n in z’n nieuwe zaak. “Het pand, waar vroeger De Kleine Zavel zat, is te mooi om te laten verkommere­n”, zegt hij. “Het gebouw riep ons, en wij hebben niet getwijfeld.”
FOTO ROBBIE DEPUYDT Uitbater Kim Schaerlake­n in z’n nieuwe zaak. “Het pand, waar vroeger De Kleine Zavel zat, is te mooi om te laten verkommere­n”, zegt hij. “Het gebouw riep ons, en wij hebben niet getwijfeld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium