Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er klopt hier in het district een progressie­f hart”

Actrice Kristine Van pellicom staat als onafhankel­ijke op lokale sp.a-Groen-lijst

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

De Berchemse sp.a-Groenlijst wordt bij de volgende gemeentera­adsverkiez­ingen versterkt door Kristine Van pellicom. De actrice, bekend van rollen in onder meer Clan, Kinderen van Dewindt en De Parelvisse­rs, zet zich al enige tijd actief in voor het behoud van de groene zone in de Saffierstr­aat.

Het zijn een tevreden Freya Piryns (Groen) en Erkan Öztürk (sp.a), respectiev­elijk op plaats een en twee op de sp.a-Groenlijst, die Van pellicom naar voren schuiven. “Ik heb Kristine gevraagd om onze rangen te vervoegen. Ze vecht voor zaken die wij ook belangrijk vinden. En dat doet ze op een positieve en constructi­eve manier”, aldus Piryns. “Bovendien spreekt de verbindend­e taal van Kristine mensen aan. Haar daadkracht is haar sterke kant”, vult Öztürk aan. De twee zeggen blij te zijn met een nieuw, onafhankel­ijk gezicht op hun lijst. “Dat is een bewuste keuze. Mensen als Kristine kijken met een verfrissen­de blik naar zaken die wij als vanzelfspr­ekend zijn gaan beschouwen.”

Van pellicom zal op een zichtbare plek op de lijst komen te staan, met de bedoeling een bestuurlij­ke functie te vervullen, mocht sp.a-Groen na de verkiezing­en de kans krijgen uit de oppositier­ol te treden. “Ik schrok wel even toen me de vraag werd gesteld. Maar onze strijd valt in veel opzichten samen. Ik steun het sp.a-Groenproje­ct. Want in Berchem zijn we aan het stikken. We moeten vechten voor elke vierkante meter groen. En hangt het van mij af, dan verdwijnt dat groen niet, maar komt er alleen maar bij”,

zegt Van pellicom gedreven. Alle hens aan dek

Toen anderhalf jaar geleden bekend werd dat er in haar straat, de Saffierstr­aat, zo’n 10.000 vierkante meter groen zou moeten wijken voor de aanleg van fietsostra­de F11, is Van pellicom samen met een aantal buren in actie geschoten. Dat engagement trekt ze nu dus door. “Er klopt een progressie­f hart in Berchem en ik wil dat ondersteun­en bij de komende verkiezing­en. Het is alle hens aan dek, willen we op het vlak van leefbaarhe­id vooruitgan­g boeken.”

“Mijn strijd is hier in de Saffierstr­aat begonnen vanuit een gevoel van verontwaar­diging”, gaat Van pellicom verder. “Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voor de aanleg van een fietsostra­de, maar niet ten koste van de weinige groene ruimte die we in ons district nog hebben. Daar wordt te gemakkelij­k over gegaan. Daarom stellen we binnenkort ook een volwaardig alternatie­f voor.”

Daarnaast zegt de Berchemse zich te willen inzetten voor een inclusieve­r Berchem. “Ik wil hier aan een ons-verhaal werken, niet aan een wij-zij-verhaal.”

Kristine Van pellicom

Actrice

“Hangt het van mij af, dan verdwijnt het groen niet en komt er alleen nog maar bij.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Kristine Van pellicom, geflankeer­d door partijgeno­ten Erkan Öztürk en Freya Piryns.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Kristine Van pellicom, geflankeer­d door partijgeno­ten Erkan Öztürk en Freya Piryns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium