Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koteletten of barbecuewo­rsten? U hoeft niet langer naar de winkel

Beedrop lanceert online boodschapp­endienst voor detailhand­el

- JAN AUMAN

De grillworst­en en andere fijne vleeswaren voor uw barbecue dit weekend kan u bij Slagerij Willekens vandaag nog tot middernach­t online bestellen. Een koerier van Beedrop levert ze dan zaterdagoc­htend netjes thuis af. Ook een tiental andere handelszak­en in Schoten, Schilde en Wijnegem starten met deze nieuwe regionale boodschapp­endienst.

online bestellen en thuis laten brengen was tot voor kort een service waar alleen supermarkt­en mee konden uitpakken. “Wij zorgen ervoor dat ook de kleine zelfstandi­ge winkeliers dit nu ook kunnen aanbieden”, vertelt Stefan Van Overbeke van Beedrop. Hij startte de service drie jaar geleden op in De Pinte.

“Intussen zijn we actief in heel West- en Oost-Vlaanderen en nu zijn de andere provincies aan de beurt. Met de lancering in Schoten, Schilde en Wijnegem als 49ste Beedropreg­io, kan al meer dan een derde van de Vlamingen online boodschapp­en doen met onze gratis thuislever­ing.”

Kaasmeeste­r Martens en delicatess­enzaak Diverto in Schilde, De Groene Slager en Wijnegemse Drankenhal in Wijnegem en Slagerij Willekens, bakkerij De Keersmaeke­r, Leonidas Cioccolati­ni en biotelers Het Vaarthof en Puur Jeanne tekenden al in voor het project.

Steven Willekens, van de gelijknami­ge slagerij in de Schotense Paalstraat, gelooft erin. “Beedrop komt als geroepen. We speelden al langer met het idee om een webshop te beginnen en ons vlees ook aan huis te leveren, maar aarzelden vanwege de kostprijs en organisati­elast. Dankzij deze samenwerki­ng kunnen we nu toch starten. Dat we alleen een commissie betalen op wat effectief besteld wordt, maakt deze formule interessan­t. Heel goedkoop is het niet, maar we hoefden vooraf zelf niets te investeren en gaan nu een half jaar zien of het aanslaat.”

Koelboxen

Vlees is een fragiel product om te vervoeren. “We vinden hygiëne en voedselvei­ligheid heel belangrijk”, aldus Steven Willekens. “Beedrop maakt gebruik van koelboxen met temperatuu­rmeters. Het vlees komt bij u aan de voordeur zoals het hier in de koeltoog ligt. In de bestelmodu­le op de website van Beedrop is een vak met opmerkinge­n voorzien. Je kan dus ook bij een online bestelling precies opgeven hoe je je biefstuk wilt: dun of liever wat dikker.”

Het gamma van Slagerij Willekens en de zowat tien andere reeds aangeslote­n handelszak­en staat sinds deze week permanent op de webBoodsch­appen stek. “We leveren twee keer per week aan huis, zowel op woensdag als op zaterdagoc­htend”, vertelt regioveran­twoordelij­ke Juha Trombini van Beedrop. “De prijzen zijn dezelfde als in de winkels. Betalen gebeurt bij levering. Als je zelf niet thuis bent, volstaat een bericht om de bestelling te laten bezorgen bij de buren. Het is niet mogelijk het uur van levering zelf te kiezen. Onze koerier volgt een optimale route om iedereen zo snel mogelijk te bedienen. Als we de dienst gratis willen houden, dan is het niet mogelijk omwegen in te plannen.”

Ren Hesters, voorzitter van Winkelcent­rum Schoten, was aanwezig bij de lancering. “Wij juichen deze nieuwe dienstverl­ening toe”, zegt Hesters. “De kleinhande­l ondervindt meer concurrent­ie dan ooit. Alle hulpmiddel­en om ons te wapenen zijn goed. Ik zie ook een belangrijk sociaal voordeel: veel oudere mensen raken niet meer op eigen kracht in het centrum, maar kunnen nu toch de producten van hun favoriete winkel thuis bezorgd krijgen.”

Nog voor de grote vakantie zal Beedrop ook actief zijn in de regio’s Kalmthout-Essen, Stabroek-Kapellen-Ekeren en Malle-Zoersel. Nieuwe handelaars kunnen zich doorlopend aansluiten.

www.beedrop.be

 ?? FOTO JAA ?? Slager Steven Willekens, meestergas­t Stef Van de Poel en Juha Trombini (midden) van Beedrop.
FOTO JAA Slager Steven Willekens, meestergas­t Stef Van de Poel en Juha Trombini (midden) van Beedrop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium