Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bredabaan vrijdagavo­nd weer open

N-VA hekelt “chaotische aanpak wegsluitin­g”

- (vw)

De Bredabaan tussen Maria-terHeide en Gooreind, drie weken gesloten voor voorbereid­ingswerken voor de aanleg van fietspaden, gaat vrijdagavo­nd weer open voor alle verkeer.

“Vrijdagavo­nd zijn de voorbereid­ingswerken voorbij”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V) in de gemeentera­ad. “De gewestweg gaat weer open. Wel is er een versmalde doorgang en geldt er een snelheidsb­eperking. Volgende week starten de werken voor de aanleg van fietspaden.”

Koen Van Putte (N-VA) hekelt de manier waarop de weg drie weken was afgesloten. “Het was chaotisch. De wegsignali­satie was verwarrend omdat men vanuit Wuustwezel meerdere wegversper­ringen moest passeren om in Gooreind te geraken. Het had allemaal efficiënte­r gekund.” N-VA vraagt zich ook af waarom de weg ’s avonds niet werd opengestel­d. Van Putte had ook vragen over de manier van communicer­en.

“Dit is en blijft een werfzone”, antwoordt Van Looveren. “De weg ’s avonds openstelle­n zou betekenen dat rond 17u alles opgeruimd moest worden. Dat had de werken nodeloos doen aanslepen zodat het afsluiten van de weg weken langer had geduurd. De signalisat­ie is aangebrach­t in samenwerki­ng met de politie.”

Burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V) looft het werk van de politie. “Wij kozen voor de korte pijn door de weg slechts vijftien werkdagen te sluiten. De agenten zorgden voor een vriendelij­ke begeleidin­g.” Wim Vorsselman­s (Open Vld) beaamt dat de sluiting al bij al vlot verliep. “Wij zijn erg tevreden met de communicat­ie van het gemeentebe­stuur: een infovergad­ering, een brief in alle Gooreindse brievenbus­sen en info op diverse websites.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium