Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Radja begrijpt Martinez een beetje”

Manuel Noboa uit Arendonk krijgt voor het eerst in twee jaar bezoek van zijn halfbroer

- IVO MEULEMANS

Terwijl de Rode Duivels trainen in Tubeke, laadt Radja Nainggolan zijn batterijen op in Groot-Antwerpen. Voor het eerst in twee jaar bezocht hij zijn halfbroer Manuel Noboa (43). “Radja blijft er bij dat hij in de selectie had moeten zitten. Maar hij begrijpt Martinez een beetje.”

Hoog bezoek in het Kempense Arendonk. Radja Nainggolan – de meest besproken Belgische voetballer van de jongste veertien dagen – bezocht er zijn halfbroer Manuel Noboa. Rond 13.40u parkeerde hij zijn indrukwekk­ende Ferrari met Italiaanse nummerplaa­t in de straat Wampenberg.

“Radja is bij mij frieten komen eten. Ik wist dat hij op komst was, want hij heeft me vannacht een sms’je gestuurd”, vertelt Manuel. “We hebben allebei een friet met saté gegeten. Of dat wel gezond is voor een profvoetba­ller? Hij is met vakantie hé.”

Het was twee jaar geleden dat Radja zijn broer in Arendonk nog eens bezocht. Uiteraard bespraken de broers nogmaals de niet-selectie van Nainggolan voor het WK in Rusland. “Hij heeft vele dingen gezegd die de fans graag zouden horen, maar ik ga hem niet citeren”, zegt Manuel. “Hij blijft er wel bij dat hij bij de selectie had moeten zitten.”

Manuel Noboa is de man achter Nainggolan­s fanclub uit Mol, die daags voor de officiële bekendmaki­ng de niet-selectie van Nainggolan de wereld had ingestuurd. “Hij was daar niet zo gelukkig mee. Te meer daar ik zelf op Facebook had gepost dat ik boos was. Eén plus één is twee. Radja vond dat we beter hadden gewacht”, zegt Manuel. “Maar een echte fan kun je niet intomen.”

Volgend seizoen zeker in Italië

Nainggolan vertelde wel aan zijn broer dat hij Martinez begrijpt. “Radja gaf Martinez op één punt gelijk: de positie die hij bij Roma invult, kan hij bij de Rode Duivels niet afdwingen”, zegt Manuel. “Met de Duivels zelf heeft hij de jongste dagen geen contact meer gehad. Hij laat ze werken aan hun groepsgevo­el. Ik denk niet dat hij naar een training gaat kijken. Maar op het WK is Radja wel supporter nummer één. Het zijn tenslotte zijn kameraden die daar spelen.”

De broers bespraken ook de carrière van Radja. “Of hij bij AS Roma blijft? Dat ga ik niet vertellen. Ik heb hem mijn gedacht gezegd. Eén ding is zeker: hij blijft in Italië voetballen”, zegt Manuel. “Nu hij niet naar het WK mag, hebben we ook over vakantie gesproken. Waar hij naartoe gaat, heeft hij nog niet beslist. Maar hij was wel geïnteress­eerd in mijn verhalen over Jamaica.”

Na anderhalf uur was Radja weer vertrokken. “Waar naartoe? Dat heb ik hem niet gevraagd. Ik ga ervan uit dat hij ergens in een hotel slaapt. Hij is nog tot zondag in België”, zegt Manuel. “Een selfie hebben we niet gemaakt. Dat doe ik nooit met Radja. Hij is mijn broer, ik zie hem niet als een ster.”

Manuel Noboa (halfbroer van Nainggolan)

‘‘Of friet met een saté wel gezond is voor een voetballer? Hij is met vakantie, hé.’’

 ?? FOTO IMA ??
FOTO IMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium