Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zag mijn dochtertje bijna niet meer”

- WALTER PEERSMANS

Gisteren stelde Sint-Lenaarts zijn nieuwe spelersgro­ep voor. Na de degradatie uit tweede amateurkla­sse zat de club niet stil, liefst acht nieuwkomer­s streken neer. Grootste verrassing was de transfer van Matti Van Minnebrugg­en, die de overstap maakte van Berchem.

waren extrasport­ieve redenen die de 27-jarige Van Minnebrugg­en naar Sint-Lenaarts brachten. “Ik kon ook bij Berchem blijven”, zegt de verdediger. “De club deed een inspanning om me te houden. Maar ik werk fulltime, heb sinds vorig jaar een dochtertje en mijn job en het voetbal namen zoveel tijd in beslag dat ik mijn dochter bijna niet zag. Daar moet veranderin­g in komen en daarom zocht ik een andere club waar ik voetbal, mijn werk en mijn gezinsleve­n beter kan combineren.”

De keuze viel op Sint-Lenaarts. “Doelman Sam Vermeylen maakte me warm voor een overstap. Na een gesprek met trainer Gino Swaegers was de deal snel beklonken”, zegt Van Minnebrugg­en. “De club ligt dicht bij huis én dicht bij mijn werk. Ik vind hier bovendien dezelfde gezellige sfeer als bij Berchem. Sam Vermeylen en Stephan Van de Brul, met wie ik vroeger nog samenspeel­de, zijn al lang bij Sint-Lenaarts. Dan moet het hier wel goed vertoeven zijn. Dit is de keuze van het verstand.”

Van Minnebrugg­en kijkt al uit naar de competitie­start. “Het voorbije seizoen verliep niet goed voor Sint-Lenaarts en eindigde met een degradatie. Daar moeten de nodige lessen uit getrokken worden. De club start met nieuwe moed aan het seizoen en hoopt een woordje mee te spreken boven aan het klassement. Ik kom hier terecht in een toffe groep die voor elkaar door het vuur wil gaan. Met mijn ervaring hoop ik mijn steentje bij te dragen. HopeHet lijk kunnen we onze ambities waarmaken. We mogen niet vergeten dat alles begint bij een goede voorbereid­ing. We moeten van bij de eerste training scherp zijn.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De nieuwkomer­s van Sint-Lenaarts, met Matti Van Minnebrugg­en uiterst links.
FOTO KOEN FASSEUR De nieuwkomer­s van Sint-Lenaarts, met Matti Van Minnebrugg­en uiterst links.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium