Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste gemeenteli­jke netwerkavo­nd is succes

Ondernemer­s blij met uitgestoke­n hand

-

Met bijna driehonder­d aanwezigen op de eerste netwerkavo­nd voor lokale ondernemer­s, is aangetoond dat er nood is aan contact tussen de gemeente en deze doelgroep, die al te lang over het hoofd werd gezien.

“Eindelijk nodigt de gemeente mij eens uit.” Schepen van Lokale Economie Wouter Rombouts (N-VA) kreeg het in De Kaekelaar vaak te horen. “Eigenlijk onbegrijpe­lijk dat de vorige besturen nooit eerder de dialoog zijn aangegaan met de zelfstandi­gen en bedrijven in onze gemeente. Wij erkennen die behoefte wel en hebben met Sara Vermoere nu eindelijk ook een ambtenaar die voltijds ter beschikkin­g staat van onze ondernemer­s”, aldus Wouter Rombouts.

Voor de aanwezigen, bij een glas en broodje, elkaar beter leerden kennen of aan de mouw trokken van aanwezige gemeenteli­jke mandataris­sen, gaf Rombouts nog een overzicht van de vele infrastruc­tuurwerken die het leven van de gewone, maar ook ondernemen­de Schotenaar moeilijk zullen maken de komende jaren. De verbreding van het Albertkana­al, de nieuwe Hoogmolenb­rug, Paalstraat, Villerslei, Botermelkb­aan, de brug van het Sportpalei­s… Het rijtje is lang. Rombouts belooft tijdige voorlichti­ng en indien mogelijk inspraak.

Twee aanwezigen werden extra gelauwerd: Gilles Rombau en Ron Engelbeens van dakenfabri­kant De Boer kregen uit handen van milieuraad­voorzitter Paul Staes de milieuprij­s lokale duurzame economie overhandig­d. Dat heeft het bedrijf langs het Albertkana­al onder meer te danken aan zijn status van pionier in groendaken.

 ?? FOTO JAA ?? Gilles Rombau en Ron Engelbeens van dakenfabri­kant De Boer met de gewonnen milieuprij­s voor duurzame economie.
FOTO JAA Gilles Rombau en Ron Engelbeens van dakenfabri­kant De Boer met de gewonnen milieuprij­s voor duurzame economie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium